Elicopterul preşedintelui Iranului era un Bell 212 de fabricaţie americană. Aeronava a fost produsă în anii 60 şi s-ar afla în Iran dinainte de revoluţie

Spread the love

Gabriel Negreanu Aeronava era un elicopter Bell 212 de fabricaţie americană şi se crede că s-a prăbuşit pe un munte din Iran din cauza vremii nefavorabile, în timp Raisi se întorcea de la o întâlnire cu liderul din Azerbaidjan.

Elicopterul preşedintelui Iranului era un Bell 212 de fabricaţie americană.

Aeronava a fost produsă în anii 60 şi s-ar afla în Iran dinainte de revoluţie Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a călătorit cu un elicopter Bell 212, care fost produs la sfârşitul anilor 1960, potrivit analistului militar al CNN, Cedric Leighton.

Vezi mai multe articole din categoria externe Dificultatea de a obţine piese de schimb ar fi putut juca un rol în prăbuşire, a declarat un specialist la CNN.

Elicopterul a fost produs mai întâi în Statele Unite şi apoi în Canada, a declarat Leighton, un colonel în retragere din US Air Force.

„A fost introdus pentru prima dată în Iran în timpul ultimei perioade de guvernare a şahului, în 1976, în formă comercială şi a avut o viaţă înainte de asta în armata americană, astfel că începutul real al acestui tip special de elicopter ar fi putut fi încă de la sfârşitul anilor 1960”, a spus Leighton.

„În acest caz particular, cred că această confluenţă a pieselor de schimb, din cauza sancţiunilor, plus vremea care a fost foarte rea în ultimele zile în această parte particulară din nord-vestul Iranului.

Toate acestea, cred că au contribuit la o serie de incidente şi la o serie de decizii pe care pilotul şi poate chiar preşedintele însuşi le-au luat atunci când a fost vorba de pilotarea acestui elicopter.

.

.

Şi, din păcate pentru ei, rezultatul este acest accident”, a mai precizat analistul

Lasă un răspuns