BREAKING: Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a murit în urma prăbuşirii elicopterului. Nu au fost găsiţi supravieţuitori la locul prăbuşirii. Oficial iranian: Elicopterul a „ars complet”

Spread the love

Gabriel Negreanu „Niciun supravieţuitor” nu a fost găsit la locul prăbuşirii elicopterului care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi.

Un oficial iranian a declarat pentru agenţia de ştiri Reuters că elicopterul a„ars complet” în urma prăbuşirii.

BREAKING: „Nu au fost găsiţi supravieţuitori” la locul prăbuşirii elicopterului care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi, anunţă agenţiile iraniene Analiştii de la Eurasia Group scriu că moartea lui Raisi nu ar perturba grav stabilitatea internă a Iranului, deoarece forţele de securitate, armata şi Corpul Gărzilor Revoluţionare Islamice (IRGC) rămân sub controlul liderului suprem.

Preşedintele Iranului este un oficial ales şi, conform Constituţiei, în cazul decesului preşedintelui, trebuie organizate alegeri în termen de cincizeci de zile, iar vicepreşedintele senior va deţine între timp funcţia.

Vezi mai multe articole din categoria externe Oficial, preşedintele iranian Ebrahim Raisi, ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, guvernatorul Azerbaidjanului de Est Malek Rahmati, reprezentantul liderului suprem al Iranului în Azerbaidjanul de Est, ayatollahul Mohammad Ali Ale-Hashem, şi ofiţerul IRGC Mehdi Mousavi, sunt morţi ca rezultat al prăbuşirii elicopterului în timp ce se întorceau din Azerbaidjan.

Un total de 9 persoane au fost martirizate, inclusiv membri ai echipajului neidentificaţi.

Odată cu anunţarea martiriului preşedintelui şi ministrului afacerilor externe, consiliul de administraţie a convocat o şedinţă de urgenţă.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe au murit când elicopterul lor s-a prăbuşit în timp ce traversa un teren muntos în condiţii de ceaţă densă, a declarat luni un oficial iranian pentru Reuters.

„Niciun supravieţuitor” nu a fost găsit la locul prăbuşirii elicopterului care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi, au anunţat agenţia de presă de stat iraniană IRINN şi agenţia de presă semi-oficială Mehr News.

Preşedintele iranian Ebrahim Raisi şi ministrul său de externe Hossein Amir-Abdollahian au murit.

Elicopterul preşedintelui Iranului era un Bell 212 de fabricaţie americană.

Aeronava a fost produsă în anii 60 şi s-ar afla în Iran dinainte de revoluţie.

CITEŞTE AICI Cine este Mohammad Mokhber, omul ce va prelua conducerea Iranului după accidentul preşedintelui Raisi Criza din Iran.

SUA „doreşte să dea dovadă de reţinere” în privinţa lui Raisi Găsirea elicopterului prăbuşit La bordul elicopterului se afla şi ministrul de externe Hossein Amir Abdollahian şi alte şapte persoane.

Presa de stat iraniană relatează că elicopterul preşedintelui Raisi s-a prăbuşit într-un vârf de munte.

Lasă un răspuns