Au început lucrările la Centrul pentru vârstnici de pe Calea Baciului. Emil Boc: „Are toate facilitățile necesare pentru o viață de calitate”.

Spread the love

  La mijlocul lunii trecute, primarul Emil Boc anunța semnarea autorizației de construcție pentru Centrul de îngrijire a persoanelor vârstnice, de pe Calea Baciului, prilej cu care anunța derularea lucrărilor în teren pe parcursul lunii mai.

 Edilul Emil Boc a vizitat, luni, șantierul viitorului cămin pentru persoane vârstnice.

„Această investiție are 70 de locuri într-o clădire cu subsol, parter și două etaje și care are toate facilitățile necesare pentru o viață de calitate la vârsta senioratului.

Aici vor putea opta să vină cetățeni care nu au aparținători, au nivel de venituri mai reduse și în consecință, aici, pot să petreacă o viață de calitate”, a declarat primarul Clujului Emil Boc.

 Investiția este în valoare de 6 milioane de euro, din bugetul local, iar termenul de realizare este de 20 de luni.

Noul cămin pentru vârstnici are termen de realizare final luna februarie 2026.

„Astăzi suntem aici pentru a începe lucrările, iar după cum am obișnuit clujenii deja, ne ținem de ceea ce am promis și vom oferi condiții de calitate seniorilor Clujului”, a declarat si viceprimarul Dan Tarcea.

În vara anului trecut, administrația locală semna contractul de proiectare și execuție a Centrului de îngrijire pentru persoanele vârsnice de pe Calea Baciului nr.

18, obiectiv amenajat în locul fostei Școli Generale nr.

9 din Cluj-Napoca.

Executantul lucrărilor este asocierea Boemial Invest SRL (lider), Marina Properties SRL, Arhimar Serv SRL.

Căminul pentru vârstnici – cu un regim de înălțime S+P+2E – va avea o suprafață de 1410 mp și o capacitate de aproximativ 70 locuri (42 camere), inclusiv pentru persoanele cu dizabilități.

Pe lângă unitățile de cazare, vor fi amenajate săli de mese, bibliotecă, bucătărie, spații de loisir, cabinete de fizioterapie și kinetoterapie.

De asemenea, atât la subsolul clădirii, cât și în curte vor fi disponibile în total 20 locuri de parcare – din care 2 pentru persoanele cu dizabilități – și locuri de parcare pentru biciclete.

Pentru încurajarea activităților sportive, se vor amenaja zone cu aparate de fitness, tenis de masă, șah, pistă de alergare, dar și zone de relaxare cu mobilier urban modern, umbrite de arborii și arbuștii incluși în proiect.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns