Ruşii au atacat o staţiune turistică de lângă Harkov: sunt raportate 11 decese

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Rusia a lovit duminică o staţiune aglomerată de la marginea celui de-al doilea oraş ca mărime din Ucraina, harkov, şi a atacat, de asemenea, satele din regiunea înconjurătoare, omorând cel puţin 11 persoane şi rănind multe altele, scrie Reuters.

Atacurile cu rachete au fost cele mai recente ale Rusiei în ultimele săptămâni asupra regiunii Harkov din nord-estul Ucrainei, unde trupele ruse au lansat o ofensivă.

Valentyna, în vârstă de 69 de ani, are casa distrusă, iar un restaurant aglomerat din apropiere a fost distrus.

Soţul ei a fost ucis jos, lângă râu, a spus ea, arătând spre zona de lângă ţărm, unde acum era un crater, moloz şi cadavre.

„Să-mi pierd soţul, să-mi pierd casa, să pierd tot ce am pe lume, mă doare, mă doare”, a strigat ea printre lacrimi „Ei (ruşii) sunt animale, de ce trebuie să ucidă oameni?”.

Vezi mai multe articole din categoria externe Procurorii au declarat că şase persoane au fost ucise acolo, una este încă dispărută şi 27 au fost rănite.

Salvatorii au declarat că lovitura iniţială a fost urmată de o a doua lovitură aproximativ 20 de minute mai târziu, vizând echipele de urgenţă aflate la faţa locului, într-o presupusă „dublă lovitură”.

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut din nou aliaţilor occidentali să furnizeze Kievului sisteme suplimentare de apărare aeriană pentru a proteja Harkovul şi alte oraşe.

„Lumea poate opri teroarea rusă – şi pentru a face acest lucru, trebuie depăşită lipsa de voinţă politică a liderilor”, a declarat Zelenski pe Telegram.

„Două Patriot pentru Harkov vor face o diferenţă fundamentală”, a spus el, referindu-se la sistemele de apărare antirachetă Patriot.

Sistemele de apărare antiaeriană pentru alte oraşe şi un sprijin suficient pentru soldaţii de pe linia frontului ar asigura înfrângerea Rusiei, a adăugat preşedintele.

 

Lasă un răspuns