Preşedintele Iranului, Raisi, căutat de serviciile de urgenţă după prăbuşirea elicopterului

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Echipele de salvare se îndreaptă spre locul unde s-ar fi prăbuşit elicopterul care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi.

Căutările sunt îngreunate de vremea rea, acolo fiind ceaţă densă, potrivit Sky News.

Preşedintele Iranului, Raisi, căutat de serviciile de urgenţă după prăbuşirea elicopterului Elicopter care îl transporta pe preşedintele Iranului a fost implicat într-o „aterizare forţată” pe timp de vreme rea, a anunţat presa de stat iraniană.

Preşedintele Ebrahim Raisi se deplasa în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est în acel moment.

Echipele de salvare încearcă să ajungă la locul accidentului, dar se pare că misiunea este îngreunată de ceaţă şi de ploaia puternică.

Mass-media de stat a spus iniţial că s-a întâmplat în apropiere de Jolfa, la aproximativ 600 km nord-vest de Teheran, dar apoi a precizat că s-a întâmplat mai la est, în apropiere de satul Uzi.

Vezi mai multe articole din categoria externe Se pare că preşedintele călătorea împreună cu ministrul de externe Hossein Amirabdollahian, cu guvernatorul provinciei Azerbaidjanul de Est şi cu alţi oficiali.

Cu toate acestea, ministrul iranian de interne Ahmed Vahidi nu a confirmat dacă Raisi se afla la bordul elicopterului implicat, spunând că acesta călătorea într-un convoi de aeronave.

Raisi se afla în Azerbaidjan pentru inaugurarea unui baraj împreună cu preşedintele ţării, Ilham Aliyev.

„Stimabilul preşedinte şi compania se întorceau la bordul unor elicoptere, iar unul dintre elicoptere a fost nevoit să aterizeze forţat din cauza vremii nefavorabile şi a ceţii”, a declarat Vahidi la televiziunea de stat.

„Diferite echipe de salvare se îndreaptă spre regiune, dar din cauza vremii nefavorabile şi a ceţii ar putea dura ceva timp până când vor ajunge la elicopter”, a mai spus Ahmed Vahidi.

El a adăugat: „Regiunea este un pic accidentată şi este dificil să iei contactul.

Aşteptăm ca echipele de salvare să ajungă la locul de aterizare şi să ne ofere mai multe informaţii”.

Multe dintre avioanele militare iraniene datează de dinainte de revoluţia din 1979, iar sancţiunile internaţionale fac dificilă obţinerea de piese.

Raisi, în vârstă de 63 de ani, este un adept al liniei dure şi fost şef al sistemului judiciar.

Unii au sugerat că l-ar putea înlocui într-o zi liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei.

El este preşedinte din august 2021.

Perioada în care Raisi a fost la conducere a inclus proteste majore în legătură cu Mahsa Amini – femeia care a murit după ce a fost arestată pentru că nu şi-ar fi purtat hijab-ul în mod corespunzător.

De asemenea, Iranul a luat decizia fără precedent în aprilie de a lansa un atac cu drone şi rachete asupra Israelului.

Lasă un răspuns