Poliţiştii au prins un deţinut care a evadat de la un punct de lucru, după două ore de căutări prin Timişoara

Spread the love

Un condamnat încarcerat în Penitenciarul Timişoara, unde avea regim deschis de muncă, fără supraveghere, a evadat duminică din punctul în care lucra, în oraş.

Poliţiştii l-au prins pe o stradă din municipiu, după două ore.

„Deţinutul Szenderszki Mihaly, în vârstă de 54 de ani, condamnat la nouă luni de închisoare pentru refuzul de a i se recolta probe biologice, a părăsit punctul de lucru exterior, fără supraveghere (strada Otto Rudolf, Timişoara), dar a fost identificat şi capturat în jurul orei 13.

00, în Timişoara (strada Budai Deleanu), de către o echipă de căutare constituită din poliţişti de penitenciare, angajaţi ai Penitenciarului Timişoara”, precizează un comunicat de presă transmis de către reprezentanţii Penitenciarului Timişoara și citat de News.

ro.

A fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, cu privire la fapta săvârşită, iar pentru deţinut va fi declanşată procedura disciplinară şi, în funcţie de rezultatele acesteia, vor fi dispuse măsurile legale.

Deoarece fapta săvârşită este asimilată evadării, pedeapsa constă în închisoare de la şase luni la trei ani.

„Astfel de evenimente produse de persoane private de libertate fac parte din activitatea curentă a poliţiştilor de penitenciare, atât în desfăşurarea misiunilor operative de pază, escortare, supraveghere în interiorul locului de deţinere, cât şi în alte locaţii în care sunt angrenaţi deţinuţi aflaţi în custodia sistemului penitenciar”, mai arată sursa citată.

Lasă un răspuns