Noi informații despre atacatorul premierului Fico. Ministru: „S-ar putea să nu fi fost un lup singuratic”

Spread the love

Autoritățile slovace iau în calcul ca cel care l-a împușcat pe premierul Robert Fico să nu fi acționat singur, ca un gest comis de „un lup singuratic”.

Oficialii slovaci investighează posibilitatea ca suspectul în tentativa de asasinat asupra primului-ministru Robert fico să nu fi fost „un lup singuratic” așa cum se credea anterior, a afirmat ministrul de Interne Matus Sutaj Estok, într-o conferință de presă susținută duminică, transmite Reuters.

Un tribunal slovac a decis sâmbătă după-amiază plasarea în arest preventiv a bărbatului acuzat de tentativa de asasinare a prim-ministrului Robert Fico.

Un procuror al Parchetului General a cerut instanței menţinerea în detenție a acuzatului Juraj Cintula, având în vedere „posibilitatea unei evadări şi riscul ca acesta să-şi continue activitatea criminală”, a precizat Katarina Kudjakova, purtătoarea de cuvânt a tribunalului penal special din Pezinok, la nord-est de capitala Bratislava.

Judecătorul a aprobat solicitarea.

Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, este acuzat de tentativă de asasinat cu circumstanţe agravante.

El l-a împuşcat şi rănit grav miercuri, în oraşul Handlova, pe prim-ministrul Robert Fico.

Acesta este în prezent spitalizat la Banska Bystrica şi se află în stare stabilă, dar gravă.

Publicația în limba engleză The Slovak Spectator a scris, joi, că Juraj Cintula era membru al unui grup care a participat la un protest împotriva lui Fico și a guvernului său pe 24 aprilie, după o ședință care a avut loc la Dolna Krupa, un sat din regiunea Trnava.

Ei și-au exprimat sprijinul pentru Ucraina și opoziția față de atitudinea lui Fico legată de războiul ruso-ucrainean.

Lasă un răspuns