LIVE Președintele Iranului, implicat într-un incident aviatic. Elicopterul său a „aterizat forțat” / Nu este clar în ce stare se află Ebrahim Raisi. Echipele de intervenție încearcă să ajungă la fața locului

Spread the love

Un elicopter care îl transporta pe președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a suferit duminică o „aterizare forțată”, în nordul țării, a anunțat televiziunea de stat iraniană.

Informația a fost confirmată de ministrul de interne.

Echipele de intervenție încearcă să ajungă la fața locului, dar misiunea lor e îngreunată de condițiile meteo dificile din zonă.

Nu este clar însă care este starea președintelui Raisi, precizează agenţiile internaţionale de presă.

17:44 Rugăciuni pentru Raisi la televiziunea de statTeleviziunea de stat din Iran a difuzat rugăciuni pentru „siguranța președintelui Ebrahim Raisi, implicat într-un accident de elicopter”, relatează Reuters.

17:33 Agenţia oficială de presă IRNA a scris că preşedintele Raisi şi ministrul iranian de externe Hossein Amir-Abdollahian se aflau printre pasagerii elicopterului.

17:10 Agenția oficială iraniană de presă IRNA a difuzat imagini cu echipele de intervenție care încearcă să ajungă la locul în care s-a produs incidentul cu elicopterul președintelui.

IRNA transmite că ceața densă și vremea nefavorabilă complică eforturile salvatorilor.

#BREAKING: Footage via IRNA agency of rescue workers searching in foggy and rainy conditions for the helicopter carrying Iranian president Ebrahim Raisi.

pic.

twitter.

com/ZqQs5Sqmps16:53 Incidentul în care a fost implicat un elicopter din convoiul președintelui iranian, confirmat de un ministruUnul dintre elicopterele din convoiul care îl transporta pe președintele iranian Ebrahim Raisi a avut o aterizare forțată – a confirmat ministrul de interne al țării, Ahmed Vahidi, la televiziunea de stat, adăugând de asemenea că misiunea echipelor de intervenție e îngreunată de condițiile meteo dificile, transmite Reuters.

16:45 Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a fost duminică dimineață în Azerbaidjan, pentru a inaugura un dig împreună cu președintele azer Ilham Aliyev, relatează agenția Associated Press.

Barajul este al treilea pe care cele două țări l-au construit în comun pe râul Aras.

(Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia)16:36 Salvatorii se îndreaptă spre locul accidentului, a transmis televiziunea de stat, dar condițiile meteo nefavorabile din zonă le îngreunează misiunea.

În zonă au fost raportate ploi abundente și vânt.

16:10 Anterior, televiziunea de stat din Iran a anunțat că echipele de intervenție încearcă să ajungă la un elicopter care ar fi fost implicat într-un „incident” în timp ce zbura într-un convoi care îl transporta pe președintele Ebrahim Raisi.

Nu au fost prezentate însă detalii cu privire la ce s-a întâmplat cu elicopterul și nici despre persoanele aflate la bord.

Agențiile de știri iraniene au oferit explicații diferite, menționează Associated Press, iar potrivit Reuters, care citează tot presa iraniană, elicopterul ar fi aterizat forțat.

Nu există deocamdată o confirmare oficială cu privire la incident.

Preşedintele Ebrahim Raisi călătorea la acel moment în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est.

Televiziunea de stat a descris zona în care ar fi avut loc incidentul ca fiind în apropiere de Jolfa, un oraș aflat la granița cu țara vecină Azerbaidjan, la aproximativ 600 de kilometri nord-vest de capitala Teheran.

Iran President Raisi was flying from a meeting with Ilham Aliyev in Tehran when the incident occurred.

Video footage shows the head of the Islamic Republic on board shortly before the helicopter made a hard landing in mountainous terrain due to foggy conditions.

pic.

twitter.

com/ofWEP0cL2D

Lasă un răspuns