Doi morţi şi cinci dispăruţi după o presupusă coliziune cu o ambarcaţiune pe Dunăre, în Ungaria

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Două persoane au murit şi alte cinci sunt date dispărute în urma coliziunii dintre o ambarcaţiune cu motor de mici dimensiuni şi o navă de croazieră pe fluviul Dunărea, la nord de Budapesta, sâmbătă noaptea, a anunţat poliţia ungară, citată de Reuters.

Doi morţi şi cinci dispăruţi după o presupusă coliziune cu o ambarcaţiune pe Dunăre, în Ungaria Cadavrul unui bărbat adult a fost găsit în apropiere de locul accidentului, în timp ce cel al unei femei a fost recuperat mai în aval, iar unităţile de intervenţie în caz de dezastru încă mai căutau cele cinci persoane dispărute, a declarat duminică poliţia.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Budapesta, Soma Csecsi, a declarat că opt adulţi se aflau la bordul bărcii mici cu motor în momentul presupusei coliziuni.

Accidentul a fost anunţat sâmbătă seara, după ce poliţia a vorbit cu un bărbat găsit cu o rană sângerândă la cap în apropierea drumului principal de lângă râu, în apropiere de Veroce, la 55 km nord de Budapesta.

Vezi mai multe articole din categoria externe „Poliţia a vorbit cu bărbatul şi, din comunicarea iniţială a acestuia, a tras concluzia că a fost probabil victima unui fel de accident de barcă”, a declarat Csecsi.

Cadavrul unui bărbat a fost recuperat la sud de Veroce, în timp ce cadavrul unei femei a fost găsit mai în aval, lângă un pod de la periferia nordică a Budapestei, unde poliţia a recuperat şi barca cu motor avariată, a precizat el.

„În momentul accidentului, în zonă se afla o navă de croazieră, care a fost oprită în localitatea Komarom, unde poliţia a stabilit că nava este avariată pe o parte”, a precizat el.

Presa de stat ungară a difuzat imagini cu o navă de croazieră ancorată, cu o lungime de 109 metri, identificată ca fiind Heidelberg, cu sediul în Elveţia.

Nu a fost imediat clar câte persoane se aflau la bord sau naţionalitatea acestora.

Lasă un răspuns