Clujul, performant la fonduri europene. Abrudean: „A zecea parte din toate finanțările atrase de România a ajuns la Cluj!”

Spread the love

  Mircea Abrudean, Secretar General al Guvernului României, a avut cuvinte de laudă la adresa guvernării PNL la Cluj.

 În anul 2022, din cele 10 miliarde de euro atrase de România, un miliard a ajuns la Cluj.

„Clujul este cel mai dezvoltat județ al României.

Nu o spun eu, o spun topurile.

Locul 1 la fonduri europene atrase, locul 1 la digitalizare, locul 1 la rezultatele avute la examenele naționale, cel mai puternic hub IT din România și lista poate continua (…)Din 10 miliarde de euro investiții directe atrase de România, un miliard a venit la Cluj, iar rata de absorbție a fondurilor europene în România este de 97%.

Proiectele de dezvoltare ale Clujului sunt de 4,5 miliarde de euro, din fonduri europene, și aici vorbim de metrou, centura metropolitană, spitalul regional de urgență și altele.

Emil Boc este un etalon al performanței și leadership-ului la nivel european, iar Alin Tișe a dat dovadă de viziune și capacități manageriale de excepție”, a declarat Mircea Abrudean, în cadrul evenimentului de lansare a candidaților la alegerile din 9 iunie.

„Jos pălăria dragii mei pentru ce ați făcut la Cluj.

Aveți cea mai bună garnitură de candidați și sunteți singurii care propuneți o viziune pentru dezvoltarea Clujului”, a declarat Lucian Bode.

Sâmbătă, PNL Cluj și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 2024, în prezența președintelui partidului, Nicolae Ciucă.

La Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca s-au prezentat în fața clujenilor actualul primar al municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, eurodeparalamentarul Daniel Buda, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, secretarul general al Guvernului, Mircea Abrudean, primarii principalelor orașe ale județului Cluj, consilieri locali și județeni.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns