Ayatolllahul Khamenei face apel la iranieni să nu se „îngrijoreze” pentru țară după accidentul de elicopter al președintelui Raisi

Spread the love

Ghidul suprem al Iranului, ayatolllahul Ali Khamenei, le-a transmis iranienilor „să nu se îngrijoreze” pentru țară, în timp ce căutările continuă duminică seară pentru găsirea elicopterului președintelui Ebrahim Raisi, care ar fi fost implicat într-un accident aviatic în nord-vestul țării, scrie AFP.

„Poporul iranian nu trebuie să se îngrijoreze, nu va exista nicio perturbare” în activitatea țării, a declarat liderul suprem, exprimându-și apoi speranța că „Dumnezeu îi va aduce pe președinte și pe însoțitorii săi înapoi în brațele națiunii”.

„Rugați-vă cu toții pentru sănătatea acestor slujitori”, a adăugat el, într-un discurs susținut în fața familiilor unor membri ai Gărzilor Revoluționare Islamice (IRGC).

Căutări intense sunt în desfăşurare de mai bine de cinci ore în nord-vestul Iranului pentru a găsi elicopterul implicat într-un accident şi la bordul căruia pare că se aflau preşedintele Ebrahim Raisi şi ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, care reveneau dintr-o vizită din Azerbaidjanul vecin.

Nu se știe încă nimic despre starea demnitarilor.

CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns