Un petrolier a fost lovit de rachetă în Marea Roșie. La bordul navei a izbucnit un incendiu

Spread the love

Un petrolier sub pavilion panamez a fost lovit de o rachetă în largul Yemenului, unde rebelii huthi şi-au înmulţit atacurile împotriva navelor de mărfuri, a raportat sâmbătă societatea de securitate maritimă Ambrey, informează AFP, preluată de Agerpres.

O comunicaţie radio „arată că nava a fost lovită de o rachetă şi că a izbucnit un incendiu în compartimentul de pilotare al aparatului”, a afirmat societatea britanică, potrivit căreia atacul a avut loc la circa 10 mile nautice sud-vest de oraşul yemenit Mokha.

Agenţia de securitate maritimă britanică UKMTO a informat înainte de aceasta în legătură cu un atac la 76 de mile nautice sud-vest de oraşul Hodeidah, tot în Marea Roşie, fără să se ştie deocamdată dacă este vorba de aceeaşi navă.

Rebelii huthi, care controlează oraşul Hodeidah, precum şi ample zone din teritoriul yemenit, au întreprins începând din noiembrie zeci de lovituri cu drone şi rachete contra unor nave în Marea Roşie şi în Golful Aden, perturbând comerţul maritim mondial în această zonă strategică.

Aliaţi ai Iranului, ei susţin că acţionează în solidaritate cu palestinienii din Fâşia Gaza, unde Israelul a declanşat un război împotriva Hamas, după atacul fără precedent al mişcării islamiste palestiniene din 7 octombrie pe teritoriul israelian.

Lasă un răspuns