Rusia acuză Ucraina că lovește teritoriul rusesc cu bombe ghidate franceze şi rachete anti-radar americane

Spread the love

Rusia a acuzat sâmbătă Kievul că a atacat regiunea rusă Belgorod, situată la graniță, cu bombe ghidate franceze Hammer şi cu rachete anti-radar americane HARM, transmite AFP.

„O tentativă a regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste cu utilizarea de bombe ghidate de fabricaţie franceză Hammer şi de rachete anti-radar HARM, de producţie americană, împotriva unor ţinte de pe teritoriul rusesc a fost împiedicată”, a afirmat Ministerul rus Apărării într-un comunicat difuzat sâmbătă.

Ministerul de la Moscova a susținut că în cursul acestei zile, între 09:20 și 09:30 GMT (12:20-12:30 în România), „sistemele de apărare antiaeriene rusești au distrus patru bombe ghidate şi două rachete anti-radar deasupra regiunii Belgorod”.

Ucraina, confruntată de mai bine de doi ani cu ofensiva rusă pe scară largă, ripostează în mod regulat atacând regiuni rusești şi vizând mai ales obiective energetice.

Kievul a promis să ducă luptele pe teritoriul rusesc, ca răspuns la numeroasele bombardamente lansate de ruși asupra teritoriului său.

_____

Lasă un răspuns