Rareș Bogdan vizează postul de comisar european pentru Extindere: „Mă interesează în mod direct Moldova”

Spread the love

Prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal, Rareş Bogdan, a afirmat, la Prima TV, că și-ar dori să devină comisar european din partea României pentru extinderea UE, însă a admis că are concurență din partea PSD pentru acest post, iar șansa cea mai mare o are persoana nominalizată de către primul-ministru, transmite News.

ro.

„Cea mai mare şansă să ajungă comisar european o are cel pe care îl va valida premierul României şi care va fi propus după o discuţie între preşedinte, premier şi preşedintele celuilalt partid de guvernământ, PNL.

Va fi complicat, pentru că părerea mea că eu din partea PNL mi-am anunţat intenţia.

Din partea PSD sunt mai mulţi”, a spus Rareș Bogdan.

Ela afirmat că și-ar dori portofoliul extinderii în viitoare comisie europeană „pentru că mă interesează în mod direct Moldova”.

„Eu sunt unul dintre românii încăpăţânaţi chiar dacă nu sunt moldovean, să iubesc enorm Moldova şi Basarabia şi să ştiu foarte bine istoria şi să ştiu că la masă când s-a desenat harta putea foarte simplu Transilvania mea să fie lipită, cum cereau unii cu capitala la Budapesta.

Întâmplător a fost rupt Cernăuţul, Bucovina de Nord, şi a fost ruptă Basarabia”, a declarat Rareş Bogdan.

Acesta susține că oricine se arată dezinteresat de ceea ce se întâmplă dincolo de Prut este un trădător de țară care nu cunoaște istoria României și care nu înțelege că nnu poți abandonați 3.

000.

000 de români.

„Pentru mine, cea mai mare victorie a Partidului Naţional Liberal, a mea personală, a actualei coaliţii, a viitoarei coaliţii, este ca în locul UK-ului, ştiţi ce frumos ar fi, eu sunt un admirator al briţilor, dar în locul UK-ului, care a făcut cea mai mare greşeală că a plecat, (.

.

.

) să vină, cât de frumos ar fi al 28-lea stat, să fie Republica Moldova.

Ar fi minunat să se întâmple asta”, a mai afirmat Rareş Bogdan.

Invitat să comenteze afirmația primului-ministru Marcel Ciolacu după care Mihai Tudose ar putea fi o opțiune pentru postul de comisar pentru buget, Rareş Bogdan a afirmat: „Nu trebuie să vindem pielea ursului din pădure.

Prima dată să-i convingem pe români că suntem soluţia pentru a aduce cât mai multe voturi, că avem un număr cât mai mare.

Doi, să reziste coaliţia, să ne dea Dumnezeu mintea la noi şi gândul cel bun, să nu facem declaraţii care se ducă la rupturi majore”.

Lasă un răspuns