Premierul slovac Robert Fico este stabil, dar în stare gravă

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Starea premierului slovac Robert Fico s-a stabilizat, dar rămâne gravă, a declarat sâmbătă ministrul sănătăţii din această ţară, după tentativa de asasinat de miercuri împotriva liderului central-european.

Premierul slovac Robert Fico este stabil, dar în stare gravă Vicepremierul slovac a mai spus că transferul lui Fico în capitala Bratislava de la spitalul din orăşelul din apropierea zonei în care a fost împuşcat de cinci ori de la mică distanţă nu va avea loc în zilele următoare, scrie Reuters.

Nu a fost nevoie de preluarea oficială a atribuţiilor oficiale ale lui Fico şi au loc unele comunicări cu premierul, a declarat vicepremierul Robert Kalinak reporterilor în faţa spitalului unde Fico este tratat.

Vezi mai multe articole din categoria externe Fico a fost supus vineri unei operaţii de două ore care a sporit speranţele de recuperare.

Atacul a provocat un şoc în întreaga Europă şi a ridicat îngrijorări cu privire la situaţia politică polarizată şi febrilă din această naţiune de 5,4 milioane de locuitori.

Poliţia slovacă a acuzat de tentativă de omor un bărbat identificat de procurori ca Juraj C.

Presa locală de ştiri spune că acesta este un fost agent de securitate de la un centru comercial, în vârstă de 71 de ani, şi autor a trei volume de poezie.

Lasă un răspuns