LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 815. Explozie la Academia Militară din Sankt Petersburg / Marea Britanie anunţă noi sancţiuni vizând comerţul de „arme pentru petrol” dintre Rusia şi Coreea de Nord

Spread the love

Sursa foto: X Ofensiva Rusiei în regiunea Harkov din această lună ar putea fi primul din mai multe valuri, iar forţele ruse ar putea încerca să atace capitala regională Harkov, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski într-un interviu acordat AFP la 17 mai.

Forţele ruse au atacat cu drone două instalaţii energetice din Ucraina în cursul nopţii de 18 mai, a anunţat operatorul energetic de stat ucrainean Ukrenergo.

Vezi mai multe articole din categoria externe Numărul persoanelor rănite în atacul rusesc asupra Harkovului din 17 mai a crescut la 31, a declarat guvernatorul Oleh Syniehubov în raportul său de dimineaţă din 18 mai.

Până pe 18 mai 2022, Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a raportat că Rusia a suferit pierderi de 491.

080 de militari începând cu invazia sa în Ucraina la 24 februarie 2022.

Numai în ultima zi, forţele ruse au înregistrat 1.

210 victime.

În plus, raportul indică faptul că Rusia a pierdut active militare semnificative, incluzând 7.

560 de tancuri, 14.

595 de vehicule blindate de luptă, 17.

169 vehicule şi rezervoare de combustibil, 12.

639 sisteme de artilerie, 1.

071 sisteme de lansare multiplă a rachetelor, 801 sisteme de apărare antiaeriană, 354 avioane, 326 elicoptere, 10.

108 drone, 26 de nave şi bărci, şi un submarin.

Prin intermediul unei cercetări din surse deschise, Mediazona, un organ de presă independent din Rusia, împreună cu BBC Rusia, a confirmat numele a 52.

789 de soldaţi ruşi care au fost ucişi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina, în februarie 2022.

Apărările aeriene ucrainene au doborât cu succes toate cele 13 drone de tip Shahed lansate de Rusia în noaptea de 18 mai.

O explozie la Academia Militară Budyonny din Sankt Petersburg, cauzată de detonarea accidentală a muniţiei din Al Doilea Război Mondial, a rănit şapte militari.

Forţele ruse au atacat 10 comunităţi din regiunea Sumy, rezultând în 44 de atacuri separate şi cel puţin 183 de explozii raportate în ultimele 24 de ore.

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost ucis, iar unul în vârstă de 60 de ani a fost rănit în recentele lovituri ruseşti, a anunţat Parchetul din regiunea Harkov la 17 mai.

Lituania va furniza Ucrainei şase radare ca parte a unei iniţiative de apărare aeriană conduse de Germania.

Data exactă a sosirii şi valoarea contribuţiei Lituaniei nu au fost specificate.

Din cauza unei penurii de energie, Ukrenergo a impus restricţii de furnizare a energiei pentru utilizatorii industriali între orele 19:00 şi miezul nopţii, ora locală, pe 18 mai.

Utilizatorii casnici nu sunt afectaţi de aceste restricţii.

De la începutul anului 2024, peste 600 de site-uri de cazinouri online ilegale au fost blocate în Ucraina.

Organele de aplicare a legii investighează peste 450 de infracţiuni legate de organizarea ilegală a jocurilor de noroc.

Un atac cu drone ucrainene asupra rafinăriei ruseşti din Tuapse a dus la închiderea de urgenţă a unităţii de gaz petrolier lichefiat (GPL), deşi unitatea de distilare a ţiţeiului (CDU) a rămas neafectată.

Marea Britanie a anunţat noi sancţiuni pe 17 mai, vizând comerţul de „arme pentru petrol” dintre Rusia şi Coreea de Nord.

Aceste sancţiuni urmează rapoartelor publicate de Financial Times în martie, care dezvăluiau că Moscova încălca sancţiunile ONU furnizând petrol către Phenian, probabil în schimbul armelor.

Coreea de Nord se află sub o limită strictă impusă de ONU asupra transferurilor de petrol din 2017, din cauza testelor sale cu arme nucleare, scrie The Kyiv Independent.

John Kirby, un purtător de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate al SUA, a raportat că Rusia a furnizat Coreei de Nord peste 165.

000 de barili de petrol rafinat doar în martie.

Noile sancţiuni ale Marii Britanii vizează trei companii şi un individ din Coreea de Nord şi Rusia, reflectând măsuri similare anunţate de SUA cu o zi înainte.

Ministrul de Externe David Cameron a subliniat angajamentul Marii Britanii de a trage la răspundere Coreea de Nord şi Rusia, declarând necesitatea colaborării cu partenerii internaţionali pentru a proteja regimul global de neproliferare şi securitatea internaţională.

Coreea de Nord a devenit un furnizor cheie de arme pentru Rusia, furnizând presupuse livrări semnificative de echipament militar, inclusiv rachete balistice şi peste 3 milioane de obuze de artilerie.

Există îngrijorări legate de ceea ce ar putea oferi Rusia Coreei de Nord în schimbul acestor livrări, secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, avertizând că Rusia ar putea ajuta Coreea de Nord să îşi îmbunătăţească capacităţile militare, inclusiv tehnologia balistică şi nucleară.

 

Lasă un răspuns