SuperLiga: Botoşani vs Mioveni – Miza pe gazde

Spread the love

Botoşani – Mioveni, meci contând pentru prima manşă a barajului de menţinere-promovare în campionatul României, este programat, vineri, 17 mai, de la ora 20:00, pe Stadionul Municipal, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 1.

Botoşani, care a reuşit aproape miraculos să evite retrogradarea directă, şi Mioveni, care a profitat de faptul că două echipe mai bine clasate nu au avut drept de promovare din Liga 2, se întâlnesc în prima manşă a barajului de menţinere-promovare în SuperLiga.

Botoşani a terminat pe locul 7 în play-out, cu 25 de puncte, şi vine după două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci partide din campionat, iar în cea mai recentă dintre ele a pierdut pe terenul celor de la Oţelul, scor 0-2.

Echipa antrenată de Bogdan Andone a încheiat fără înfrângere meciurile disputate acasă în play-out, 2-1 cu Poli Iaşi, 4-1 cu FCU 1948 Craiova, 2-1 cu Dinamo şi 0-0 cu Voluntari (în sezonul regulat a bifat două succese, opt remize şi cinci eşecuri pe teren propriu), iar golgheterul moldovenilor este Eduard Florescu, cu 11 reuşite în SuperLiga.

Botoşani are 11 sezoane consecutive în prima ligă a României, de la promovarea în premieră din 2013, şi participă pentru prima dată la barajul de menţinere-promovare în SuperLiga.

Mioveni a terminat pe locul 5 în play-off, cu 43 de puncte, şi a beneficiat de faptul că Şelimbăr şi Corvinul nu au drept de promovare din Liga 2, şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci etape din campionat, iar în ultima dintre ele a câştigat pe teren propriu, scor 3-1 cu Corvinul.

Echipa antrenată de Constantin Schumacher nu a câştigat deloc în primele şapte etape din play-off, dar s-a impus de două ori în ultimele trei runde, de fiecare dată pe teren propriu (în deplasare are două remize şi trei eşecuri), iar cel mai bun marcator al argeşenilor este Ştefan Blănaru, cu şapte goluri în Liga 2.

Mioveni, care a retrogradat direct la finalul sezonului trecut din SuperLiga, este la al treilea baraj de menţinere-promovare, de fiecare dată din postura echipei din Liga 2 care încearcă să promoveze: în sezonul 2019-2020 a pierdut în faţa celor de la Chindia, iar în 2020-2021 a câştigat împotriva lui Hermannstadt.

Cele două echipe s-au confruntat ultima oară în ediţia 2022-2023 din SuperLiga, când au remizat de fiecare dată în sezonul regulat, 1-1 la Botoşani, în tur, şi 0-0 la Mioveni, în retur, pentru ca, în play-out, Boroşani să se impună acasă în faţa celor de la Mioveni, scor 5-1.

Superbet oferă cota 1,57 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde în meciul Botoşani – Mioveni.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns