Incident grav în Franța: un bărbat înarmat care încerca să incendieze o sinagogă a fost ucis de polițiști

Spread the love

Polițiștii francezi din Rouen au „neutralizat” un individ înarmat care intenționa să dea foc sinagogii din oraș, a declarat vineri ministrul de interne Gerald Darmanin – un incident care vine pe fondul conflictului din Gaza, ce a generat tensiuni în Franța și întreaga Europă, scriu AFP și Reuters.

Un bărbat înarmat care a încercat să incendieze vineri dimineață o sinagogă din Rouen, în nord-vestul Franței, a fost ucis de poliție, a anunțat ministrul de interne Gérald Darmanin, pe platforma X.

„Bărbatul era înarmat cu un cuțit și o bară de fier și s-a apropiat de poliție care a tras.

Individul a murit”, a declarat pentru AFP o sursă apropiată cazului.

Radiodifuzorul regional francez France 3 a precizat că pompierii, care au răspuns la o sesizare ce semnala „o degajare de fum lângă sinagogă”, se află la fața locului.

Un homme armé a été tué par la police après avoir tenté de mettre le feu à une synagogue à Rouen pic.

twitter.

com/ghADBZJjpAPrimarul din Rouen a spus și el într-o postare pe rețelele sociale că orașul este „în stare de șoc”.

Iar Elie Korchia, preşedintele Consistoriului Central al Franţei, a declarat că poliția a „evitat o altă tragedie antisemită”.

À Rouen, les policiers nationaux ont neutralisé tôt ce matin un individu armé souhaitant manifestement mettre le feu à la synagogue de la ville.

Je les félicite pour leur réactivité et leur courage.

Incidentul vine pe fondul războiului purtat de Israel în Gaza, după atacul terorist al Hamas din octombrie anul trecut.

Conflictul a generat tensiuni în întreaga Europă, iar Franța, care vara aceasta găzduiește Jocurile Olimpice, și-a ridicat nivelul de alertă la cel mai înalt prag.

Rouen a fost zguduit în 2016 de un atac revendicat ulterior de Statul Islamic, când un preot a fost ucis cu un cuțit în timpul slujbei din localitatea Saint-Étienne-du-Rouvray, în partea de sud a aglomerației urbane.

Lasă un răspuns