Championship: Southampton vs West Bromwich Albion – Pe mâna „sfinţilor”

Spread the love

Southampton – West Bromwich Albion, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din play-off-ul de promovare în Premier League, este programat, vineri, 17 mai, de la ora 22:00, pe St.

Mary’s Stadium, şi va fi transmis în direct de platforma online AntenaPLAY.

Southampton porneşte ca favorită la calificarea în finala play-off-ului de promovare în Premier League în faţa celor de la West Bromwich Albion, după ce, în prima manşă, cele două echipe au remizat pe The Howthorns, scor 0-0.

Southampton a terminat sezonul regulat din Championship pe locul 4, cu 87 de puncte, la distanţă uriaşă de primele două poziţii, direct promovabile, şi a înregistrat două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat (în ultima dintre ele s-a impus pe terenul celor de la Leeds cu 2-1).

Echipa lui Russel Martin a primit cele mai multe goluri dintre primele nouă clasate în acest campionat şi a bifat 15 succese, trei remize şi cinci eşecuri în partidele disputate pe teren propriu, iar golgheterul „sfinţilor” este Adam Armstrong, cu 21 de reuşite în Championship (acesta va lipsi de la returul cu West Bromwich Albion din cauza unei accidentări).

Southampton a retrogradat din Premier League la finalul ediţiei precedente, 2022-2023, după 11 sezoane consecutive petrecute în primul eşalon (anterior a evoluat cinci campionate în divizia secundă).

West Bromwich Albion a terminat sezonul regulat din Championship pe locul 5, cu 75 de puncte, şi a înregistrat două victorii şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat (în ultima dintre ele s-a impus pe teren propriu în faţa celor de la Preston cu 3-0).

Echipa lui Carlos Corberan a câştigat o singură dată în ultimele şapte meciuri disputate în deplasare (în sezonul regulat a bifat şase succese, opt remize şi nouă eşecuri pe terenuri străine), iar cel mai bun marcator al lui WBA este Brandon Thomas-Asante, cu 11 goluri în Championship.

West Bromwich Albion este la al treilea sezon consecutiv în Championship, de la retrogradrea din 2021, după un singur campionat disputat în Premier League (anterior evoluase alte două sezoane în divizia secundă).

În partidele din sezonul regulat, Southampton s-a impus de fiecare dată în faţa lui West Bromwich Albion, 2-1 în tur, pe St Mary’s Stadium, şi 2-0 în retur, pe The Howthorns (West Bromwich Albion are o singură victorie în ultimele nouă meciuri directe cu Southampton).

Superbet oferă cota 1,55 pentru pronosticul PsF1: gazdele să conducă la pauză sau să se impună la final, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Southampton – West Bromwich Albion.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns