Câți români se uită la TV și folosesc internetul și telefonia. Pe cine au preferat anul trecut dintre Orange, Digi, Vodafone și Telekom

Spread the love

La finalul anului trecut, 3 din 4 conexiuni de internet fix folosite de români erau doar prin fibră optică, cu 13% mai mult față de anul precedent, peste 2 milioane de conexiuni având viteze de peste 1 Gbps.

România este încă departe de ținta UE ca toate gospodăriile să aibă conexiuni Gigabit, iar rețelele 5G sau cele cu performanțe similare să fie disponibile în toate zonele populate până în 2030.

Autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM) a publicat vineri cele mai recente date privind piața de comunicații electronice din România, cifre comunicate de operatorii telecom aferente celui de-al doilea semestru al anului trecut.

HotNews.

ro vă prezintă principalele informații din acest raport.

Veniturile din sectorul telecom s-au menţinut la 16,9 miliarde de lei în anul 2023, adică 3,4 miliarde euro.

Internetul fix și mobil a generat 37% din totalul veniturilor, telefonia mobilă 29%, retransmisia programelor TV 15%, telefonia fixă 9%, iar celelalte tipuri de reţele/servicii 10%.

În funcție de veniturile obținute din furnizarea de rețele și servicii de comunicaţii electronice, primii 3 furnizori erau: grupul Orange (39%), RCS&RDS (26%) și Vodafone (24%).

Sursa foto: Prykhodov / Dreamstime.

com

Lasă un răspuns