„Bravo lor”: Casa Albă ironizează îmbrățișarea dintre Xi și Putin

Spread the love

„Este bine pentru ei”: un purtător de cuvânt al Casei Albe a glumit vineri pe seama unei îmbrățișări între președinții rus și chinez, încercând în același timp să pună în perspectivă semnificația manifestărilor de prietenie dintre Vladimir Putin și Xi Jinping, potrivit AFP.

„De asemenea, aceștia sunt doi lideri care nu au lucrat împreună de foarte mult timp, iar liderii fiecărui guvern nu au neapărat o mare încredere unul în celălalt”, a glumit John Kirby, purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională, o unitate a Casei Albe.

Xi Jinping l-a primit joi la Beijing pe Vladimir Putin pentru discuții menite să aprofundeze parteneriatul dintre cele două țări.

El l-a îmbrățișat, un gest neobișnuit care a fost imediat comentat pe larg.

„Nu mă pricep să vorbesc despre manifestări fizice de afecțiune”, a glumit John Kirby, „îi voi lăsa pe cei doi domni să explice de ce au considerat că este o idee bună să se îmbrățișeze”.

„Nu am văzut nimic din acea întâlnire care să ne surprindă cu adevărat”, a adăugat el.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt a explicat că Washingtonul a rămas „foarte îngrijorat” de sprijinul acordat de China industriei de apărare rusești, pe fondul războiului din Ucraina.

Statele Unite, care încearcă să-și stabilizeze relația foarte tensionată cu China, consideră că Beijingul nu a depășit până acum linia roșie de a trimite arme direct către Rusia.

Lasă un răspuns