Atac armat într-o provincie din Afganistan. Trei turiști străini au fost uciși, alți patru răniți

Spread the love

Trei turiști străini și un cetățean afgan au fost uciși de oameni înarmați în provincia Bamyan din regiunea a Afganistanului, a anunțat Ministerul de Interne al regimului taliban de la Kabul, transmite Reuters.

Alți patru cetățeni străini și trei afgani au fost răniți în atac, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului, Abdul Mateen Qaniee.

Autoritățile au arestat patru persoane în acest caz.

Naționalitatea turiștilor și identitatea atacatorilor nu a fost făcută încă publică.

Provincia muntoasă Bamyan găzduiește un site aflat pe lista UNESCO cu rămășițele celor două statui gigantice ale lui Buddha care au fost bombardate de taliban în 2001, în cursul primei lor guvernări.

De când au preluat controlul asupra Afganistanului în 2021, talibanii au promis să reinstaureze securitatea și încurajează un mic, dar în creștere număr de turiști să se aventureze în țară, inclusiv vânzând bilete de acces la statuile lui Buddha.

Dintre atacurile care au avut ca țintă cetățeni străini, cel de vineri este printre cele mai grave de când forțele internaționale au plecat, iar talibanii au luat puterea.

Statul Islamic a revendicat în 2022 un atac ce a rănit cetățeni chinezi la un hotel popular printre oamenii de afaceri veniți din China la Kabul.

Tot Statul Islamic a fost în spatele unui atac armat ce a avut loc în Herat, la sfârșitul lunii trecute, vizată fiind o moschee ce aparține minorității șiite.

Atacul s-a soldat cu șase morți și un rănit.

Lasă un răspuns