Arest la domiciliu pentru medicul de la Institutul Oncologic Bucureşti suspectat că a uitat o compresă într-o pacientă, iar femeia a făcut septicemie și a murit

Spread the love

Chirurgul de la Institutul Oncologic București suspectat că a uitat o compresă într-o pacientă pe care a operat-o a fost plasat sub arest la domiciliu.

Medicul este cercetat pentru ucidere din culpă, în condițiile în care în urma intervenției chirurgicale femeia a făcut septicemie și a murit.

Poliția Județeană Dâmbovița a anunțat, vineri, că medicul, în vârstă de 69 de ani, din Voluntari, a fost dus în fața magistraților.

Instanța a dispus plasarea acestuia sub arest la domiciliu pentru 30 de zile, pentru infracțiunea de ucidere din culpă.

În 15 mai, medicul chirurg fusese reținut pentru 24 de ore.

„Din investigaţiile efectuate s-a stabilit că, la data de 5 decembrie 2022, bănuitul, în timp ce ar fi efectuat o intervenţie chirurgicală în zona abdomenului, ar fi uitat o compresă care ar fi condus la dezvoltarea unei septicemii şi, ulterior, la decesul pacientei, o femeie de 73 de ani, din Dragomireşti.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz”, a transmis miercuri Poliţia Dâmboviţa.

Surse judiciare au declarat pentru News.

ro că medicul vizat de ancheta poliţiştilor dâmboviţeni lucrează la Institutul Oncologic din Capitală şi a făcut o intervenţie pentru un cancer în zona abdomenului în cazul femeii din judeţul Dâmboviţa.

Ea a murit la începutul anului 2023.

Miercuri dimineaţă, anchetatorii au făcut percheziţii în acest caz – una la spitalul unde a fost realizată intervenţia chirurgicală şi alta la locuinţa medicului, în oraşul Voluntari.

Lasă un răspuns