AMRCR: Reziliența, temă și preocupare de actualitate

Spread the love

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România AMRCR rămâne fidelă misiunii sale de a fi un partener de încredere pentru România prin contribuția la dialogul dintre companiile de retail și mediul public, dar și prin susținerea comunităților locale.

Marile magazine sunt prezente la nivel național, în anumite comunități rurale fiind singurul sau principalul angajator, și reprezintă în continuare un factor de dezvoltare, integrator al celor mai recente inovații din domeniul tehnologiei, care creează în permanență noi oportunități de colaborare cu antreprenorii și producătorii locali.

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România recunoaște importanța parteneriatului și relației reciproc benefice cu comunitățile locale și consideră prioritară consolidarea rezilienței acestora în fața oricăror evenimente cu potențial disruptiv.

Acest fapt este cu atât mai necesar în contextul actual, marcat de evoluții geopolitice atât în zona de proximitate cât și în alte zone, dar cu potențial inflamator global.

Toate acestea mențin o presiune asupra funcționării normale a lanțurilor de aprovizionare, iar rezultanta este perpetuarea unei stări de alertă cu privire la efecte colaterale în zona securității alimentare și stabilității parametrilor operaționali și financiari.

În acest sens, AMRCR a dezvoltat un parteneriat cu Centrul Euro-Atlantic pentru Reziliență (E-ARC), entitate de cercetare, analiză și instruire în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Printre prioritățile acestei colaborări se numără și consolidarea rezilienței comunităților locale, concretizată prin elaborarea de către E-ARC a Ghidului pentru Situații de Criză (https://e-arc.

ro/2023/03/01/ghid-pentru-situatii-de-criza/).

Acest demers relevant și de noutate, sprijinit de AMRCR la nivel național, constă în informarea cetățenilor prin materiale în format electronic și tipărit, transmise către audiențele stabilite de E-ARC ca public țintă.

Scopul urmărit este acela de conștientizare în rândul populației privind importanța pregătirii din timp pentru orice situație sau scenariu și familiarizarea cu modalitățile de răspuns pentru eventualitatea în care potențiale surse de instabilitate ar evolua în crize majore de natură a afecta desfășurarea normală a vieții cetățenilor sau funcționării optime a sistemului instituțional.

La elaborarea Ghidului realizat de către E-ARC au mai contribuit Directoratul Național de Securitate Cibernetică, Departamentul pentru Situații de Urgență și Ministerul Apărării Naționale.

Ghidul este disponibil în format tipărit, dar și în format electronic, pe site-ul E-ARC și al mai multor instituții publice.

Pentru moment, Ghidul este disponibil doar în limba română, dar sunt în lucru și variantele în limbi de circulație regională și internațională.

„AMRCR își asumă rolul de partener fidel și loial în proiecte care să contribuie la consolidarea comunităților locale, precum și la orice efort instituțional care urmărește stabilirea unor mecanisme utile în vederea prevenirii unor situații potențial instabile, confuze sau ambigue în ceea ce privește securitatea alimentară”, a declarat George Bădescu, director executiv AMRCR.

Articol susținut de AMRCR

Lasă un răspuns