VIDEO Atac cu cuțitul în nordul Elveției. Șase persoane au fost rănite. Atacatorul, care s-a rănit singur, capturat

Spread the love

Șase persoane au fost rănite, dintre care două sunt în stare gravă, după un atac cu cuțitul în localitatea Zofingen, din nordul Elveţiei, care a avut loc miecuri.

Suspectul a fost capturat și transportat rănit la spital, fiind idenficat ca un bărbat „de origine străină care ar avea vârsta de 40 de ani”, potrivit poliției cantonului Aargau, citată de de AFP și News.

ro.

Autoritățile au precizat că atacatorul a acționat pe cont propriu și nu consideră că mai există un pericol pentru populație.

Poliția nu cunoaște motivația atacului, iar atacatorul nu era în evidențele lor.

Atacul a început la ora locală 16.

00 (17.

00 în România), când bărbatul a atacat un trecător în Gara din Zofingen, un oraş cu 12.

000 de locuitori situat la aproximativ 60 de kilometri sud de Basel şi la aceeaşi distanţă vest de Zürich.

🔴 INFO – #Suisse : Attaque au couteau à #Zofingen, en Suisse : un agresseur aurait attaqué des piétons puis des enseignants dans une école.

Deux victimes ont été hospitalisées et l’agresseur a été arrêté.

pic.

twitter.

com/Ao5pOy89nFEl a plecat din gară şi a atacat apoi alte persoane la întâmplare, după care s-a baricadat într-o casă, potrivit poliţiei.

După două ore, în urma intervenției unei echipei specializată, bărbatul a fost capturat de forţele de ordine.

El avea răni pe care și le-a provocat singur şi a fost transportat la spital, a anunţat un purtător de cuvânt al poliţiei cantonale, Bernhard Graser.

🇨🇭 Attaque à l’arme blanche à Zofingen, une commune suisse du canton d’Argovie.

Avant de viser des enseignants dans une école, l’assaillant aurait attaqué des passants dans la rue.

😓Deux individus ont été hospitalisés et l’auteur de l’attaque a été arrêté.

😏 pic.

twitter.

com/JNUMJp1HWiÎntre răniţi se află două cadre didactice de la Şcoala Cantonală din Zofingen, a precizat directorul instituţiei, Patrick Strössler, pentru site-ul 20minuten.

ch.

Acestea au fost atacate în afara incintei şcolii, a precizat el, fără să dea informaţii despre starea sănătăţii acestora.

Un cititor a declarat cotidianului regional Aargauer Zeitung că soţia sa însărcinată a fost rănită de către bărbatul necunoscut „cu un obiect metalic”.

Femeia „a fost rănită la faţă, are umflături, dar se descurcă bine date fiind circumstanţele”, a declarat soţul acesteia.

Ea a fost transportată la spitalul cantonului Aargau, situat la 20 de kilometri de Zofingen.

Poliţia a lansat un apel către martori şi cere populaţiei să trimită înregistrări video şi fotografii dacă au fost martori atacurilor pentru a ajuta ancheta.

Lasă un răspuns