Un aparat de zbor de mici dimensiuni din Ucraina s-a prăbușit în februarie în județul Botoșani. Incidentul nu a fost făcut public

Spread the love

Un aparat de zbor de mici dimensiuni, cel mai probabil un motoplanor, s-a prăbușit în 29 februarie pe raza comunei Unțeni din Botoșani, a dezvăluit joi publicația locală Monitorul de Botoșani.

Acesta a intrat pe teritoriul României din Ucraina.

Incidentul a fost confirmat pentru HotNews.

ro de IPJ Botoșani, care a precizat că ancheta a fost preluată de parchet și Ministerul Apărării.

HotNews.

ro a solicitat MApN un punct de vedere despre incident și va reveni cu el când este transmis.

Aparatul de zbor s-a prăbușit pe un teren extravilan de lângă satul Mănăstireni, cunoscut de oamenii din zonă sub numele de Valea Grajdului, undeva în nord-vestul comunei Unțeni, scrie publicația locală, care subliniază că incidentul nu a fost făcut public de către autorități până în prezent.

Un localnic a povestit, sub protecția anonimatului, ce s-a întâmplat atunci când a fost găsit aparatul.

„Domnilor, în data de 29 februarie, în localitatea Mănăstireni Botoșani, a fost găsită în câmp, în apropiere de sat, un aparat de zbor (dronă, miniavion) prăbușit.

Au umblat cu mașinile până la o bucată de noapte.

Nu vorbesc nimic, însă lumea este îngrijorată, mai ales pentru că se zice că a lăsat groapă”, a spus bărbatul pentru Monitorul de Botoșani.

Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani, a confirmat pentru HotNews și Monitorul de Botoșani incidentul, dar a precizat că aparatul a fost ridicat de MApN care continuă ancheta împreună cu parchetul.

(Foto: Dreamstime.

com)

Lasă un răspuns