Șeful administrației militare Vovceansk, rănit într-un atac în timp ce rușii fac presiuni să avanseze în Harkov (guvernator)

Spread the love

Forțele ruse au atacat un sat din Vovceansk din regiunea Harkov cu muniții cu dispersie pe 16 mai, rănind cinci persoane, printre care și pe șeful Administrației Militare, a declarat guvernatorul Oleg Siniegubov, relatează Kyiv Independent.

Tamaz Gambarașvili, șeful Administrației Militare a orașului Vovceansk, doi medici și doi șoferi se numără printre răniți, potrivit declarației guvernatorului.

Forțele ruse iau ostatici civili ucraineni și împiedică evacuarea acestora în partea de nord a orașului Vovceansk, a declarat ministrul de Interne Igor Klimenko mai devreme în cursul zilei.

Au fost semnalate și primele cazuri de execuții.

Rusia a lansat o nouă ofensivă cu 30.

000 de militari pe 10 mai, vizând regiunea Harkov, care este situată la granița comună a celor două țări în nord-estul Ucrainei.

Trupele Moscovei și-au concentrat eforturile în direcțiile Lyptsi și Vovchansk, două așezări la câțiva kilometri sud de graniță.

În dimineața zilei de 16 mai era în desfășurare o luptă la periferia de nord din Vovceansk.

Statul Major al Ucrainei a spus că trupele ucrainene au zădărnicit planurile Rusiei de a obține avansuri în zonele urbane mai adânci ale orașului.

Lasă un răspuns