Ministrul Agriculturii, reacție la Guvern despre eliminarea magiunului de Topoloveni și a înghețatei din Teleorman din marile magazine

Spread the love

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat joi că a discutat cu Asociația marilor rețele comerciale cazurile prezentate de HotNews.

ro cu două produse românești eliminate de la raft, respectiv magiunul de Topoloveni de către Metro și înghețata din Teleorman de către Carrefour.

Acesta a spus că este în discuții cu Metro și că va avea o întâlnire săptămâna viitoare cu toate magazinele de retail pe aceste aspecte și a dat și un exemplu de alte produse românești care au fost reintroduse la raft în urma reclamațiilor.

Ministrul PSD al Agriculturii, Florin Barbu, a fost întrebat joi de HotNews.

ro în briefingul de presă după ședința de Guvern, despre cele două cazuri de produse românești scoase de la rafturile unor retaileri.

Acesta a spus că va avea săptămâna viitoare discuții pe aceste aspecte cu toți retailerii.

Întrebat de HotNews.

ro dacă i s-au semnalat și alte situații de produse românești care să fi întâmpinat probleme în comercializarea de către marii retaileri, Barbu a confirmat.

La solicitarea HotNews.

ro de a oferi detalii, acesta a dat un exemplu.

Magiunul de Topoloveni, primul produs tradițional românesc recunoscut de UE, a fost eliminat de pe rafturile Metro.

Bibiana Stanciulov, proprietara firmei care produce Magiunul de Topoloveni, unul dintre cele mai cunoscute branduri alimentare românești, a dezvăluit publicului HotNews.

ro în ce constă procesul pe care l-a intentat rețelei Metro.

”Retailerii schimbă des oamenii, nu poți construi o relație de încredere în afaceri.

Le-am explicat în toate limbile pământului și, pentru că ne-au delistat, i-am dat în judecată”, a spus Stanciulov.

Ca și în cazul înghețatei românești din Teleorman, care a avut aceeași problemă cu Carrefour, magiunul de Topoloveni susține că retailerul Metro nu are dreptate ca să invoce ”lipsa volumelor” de marfă a producătorului român ca motiv al scoaterii din magazine.

Rugat de HotNews.

ro să explice situația, Metro nu a răspuns, până la publicarea acestui articol.

Pentru detalii citește:

Lasă un răspuns