LIVE Război în Ucraina – ziua 813: Putin laudă sprijinul acordat de China în timp ce luptele pe front se intensifică / Rușii atacă puternic în Harkov

Spread the love

Președintele rus Vladimir Putin a laudat sprijinul acordat de China în timpul războiului din Ucraina.

Înainte de sosirea sa la Beijing pentru o vizită oficială, agenția de presă de stat chineză Xinhua a publicat un lung interviu cu liderul de la Kremlin, în care acesta a descris întâlnirea cu Xi Jinping drept un „dialog între prieteni vechi”.

De asemenea, el a laudat China pentru inițiativele sale pentru „rezolvarea crizei din Ucraina”, potrivit The Guardian.

Beijingul face importante importuri de petrol și gaze rusești, în timp ce comerțul dintre cele două țări a crescut.

În interviul acordat Xinhua, Putin a criticat „elitele occidentale” în eforturile lor de a „izola și slăbi” Rusia.

Pe câmpul de luptă, armata ucraineană a repoziționat unele trupe din cauza atacurilor puternice ale forțelor rusești.

07:38Ministerul rus al Apărării a declarat joi că forțele sale de apărare aeriană au distrus cinci rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS, pe care armata ucraineană le-a lansat peste noapte spre Crimeea, transmite Reuters.

Ministerul nu a furnizat nicio dovadă că Ucraina a folosit sistemele de rachete tactice ale armatei, sau ATACMS, furnizate de SUA, despre care Washingtonul a declarat la începutul acestei săptămâni că au ajuns deja la forțele ucrainene.

Ministerul rus al Apărării nu a precizat în declarația sa de pe Telegram dacă au existat pagube în urma atacului.

Guvernatorul instalat de Rusia în Sevastopol din peninsula Crimeea a declarat că mai multe case rezidențiale și mașini au fost avariate.

„Niciun om nu a fost rănit”, a declarat guvernatorul Mihail Razvozhayev, pe canalul său de Telegram.

În ultima vreme, Moscova a afirmat deseori, fără a furniza dovezi, că Ucraina a început să folosească ATACMS furnizate de SUA.

05:50Liderul rus Vladimir Putin a sosit joi dimineaţă (ora locală) la Beijing, China fiind prima destinaţie externă a şefului statului rus după realegerea sa şi preluarea celui de-al cincilea mandat, relatează TASS.

–––––

Lasă un răspuns