Iga Swiatek, prima finalistă de la WTA Roma – A eliminat campioana de la US Open

Spread the love

Iga Swiatek a obținut calificarea în finala turneului WTA de la Roma, după ce a învins-o în două seturi pe Coco Gauff, scor 6-4, 6-3.

>> Simona Halep, interviu despre scandalul de dopaj care i-a schimbat viața – Care este al treilea titlu major din cariera fostei lidere WTA >> Gabriela Ruse, în sferturi la Trofeul Clarins – A învins un nume important din WTA, scor 6-1, 6-0 >> Simona Halep și mesajul postat pe social media după ce s-a retras în primul tur la Trofeul Clarins Iga Swiatek este prima finalistă a turneului WTA de la Roma.

Cap de serie numărul unu la Foro Italico, lidera WTA a avut nevoie de o oră și 48 de minute pentru a o învinge pe Coco Gauff (3), campioana de la US Open.

Iga the GLADIATOR ⚔️@iga_swiatek battles past Gauff to make it to her third career final in Rome!Awaits Sabalenka or Collins on Saturday at #IBI24 pic.

twitter.

com/vBwH5DNA34Cele două au mers cap la cap în primul set până la scorul de 4-4, dar poloneza a reușit să facă break și apoi să închidă primul act pe propriul serviciu.

În setul al doilea, Iga Swiatek a fost mai agresivă și a cedat doar trei gameuri.

A fost a zecea victorie pentru Swiatek în duelurile cu Coco Gauff.

Jucătoarea din Statele Unite ale Americii are o singură victorie împotriva liderei WTA, obținută în 2023 la Cincinnati, în faza semifinalelor.

În ultimul act al competiției, Iga Swiatek va înfrunta câștigătoarea duelului dintre Danielle Collins (13) și Aryna Sabalenka (2).

Iga Swiatek (1) – Coco Gauff (3) 6-4, 6-3Danielle Collins (13) – Aryna Sabalenka (2)WTA Roma are loc în perioada 7-19 mai pe zgura din complexul de la Foro Italico.

Are premii totale în valoare de $5.

509.

771 și face parte din categoria „WTA 1000”.

Campioana en-titre este kazaha Elena Rybakina.

2023 – Elena Rybakina2022 – Iga Swiatek2021 – Iga Swiatek2020 – Simona Halep2019 – Karolina Pliskova2018 – Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)2017 – Elina Svitolina (finală cu Simona Halep)2016 – Serena Williams2015 – Maria Sharapova etc.

Lasă un răspuns