FOTO/VIDEO Antifrauda ANAF a sigilat mai multe depozite din Voluntari cu produse din China și Turcia / În paralel a reînceput operațiunea Cronos

Spread the love

Antifrauda ANAF a mers joi dimineață în zona Voluntari.

60 de inspectori au pus 60 de sigilii.

Urmează ca administratorii firmelor care au închiriat acele depozite să fie contactați pentru a le deschide în prezența organului fiscal.

Mare parte dintre produsele depozitate acolo se vând în Dragonul Roșu și vin din China și Turcia.

“Controlul va fi continuat prin inventarierea mărfurilor aflate în depozit și compararea acestora cu documentele financiar-contabile”, a declarat Daniel Zamfiroiu, inspector șef serviciu Antifraudă.

Unii inspectori povesteau că le este mult mai ușor atunci când sunt produse ceva mai voluminoase, deoarece verificarea e mai scurtă.

Atunci când sunt produse mici și multe, cum sunt cele de papetărie, de exemplu, durează mult să numere pixurile și se pierde mult timp.

A fost făcută o analiză de risc și sigiliile s-au pus pentru societățile care nu se conformează la plata taxelor și impozitelor.

„Vor fi verificate documentele de proveniență a mărfurilor, a spus el, precizând că pot fi sancționați contravențional și stabili impozite din urmă: impozit pe profit, TVA, impozit pe venitul microîntreprinderilor.

Potrivit lui Zamfiroiu, sunt contribuabili care se conformează, dar sunt și contribuabili care nu fiscalizează toate veniturile din vânzarea produselor.

Conform declarațiilor sale, ANAF a mai fost în acea zonă și a descoperit, în general, minusuri în gestiune, ceea ce denotă că marfa a fost vândută fără a fi fiscalizată.

„Astăzi mai avem un control împreună cu colegii din cadul Inspectoratelor Teritoriale de Muncă”, a mai afirmat Zamfiroiu.

El nu a dat detalii, dar este vorba despre operațiunea Cronos, iar astăzi se făceau controale pe zona de ride sharing.

Această operațiune este în PNRR, dar o perioadă nu a mai fost desfășurată.

Sunt vizate societățile care plătesc salarii subdeclarate față de media pe ramură, au un procent semnificativ de angajați cu salariul minim pe economie, au o cifră de afaceri mare, dar un profit declarat foarte mic, beneficiază de împrumuturi semnificative de la asociați fără venituri justificative pentru creditări sau înregistrează neconcordanțe între informațiile declarate privind tranzacțiile realizate și cele declarate de partenerii de afaceri.

Vezi și:Operațiunea Cronos: În 5 ani, agenții unei firme de pază au lucrat echivalentul a 106 ani fără pontajAcțiune de control ANAF la curierii care livrează mâncare: nu s-au declarat 4,8 milioane ore de muncă

Lasă un răspuns