Championship: Leeds vs Norwich – Gazdele, favorite pentru finala play-off-ului de promovare

Spread the love

Leeds – Norwich, meci contând pentru manşa a doua a semifinalelor din play-off-ul de promovare în Premier League, este programat, joi, 16 mai, de la ora 22:00, pe Elland Road, şi va fi transmis în direct de platforma online AntenaPLAY.

Leeds United porneşte ca favorită la calificarea în finala play-off-ului de promovare în Premier League în faţa celor de la Norwich City, după ce, în prima manşă, cele două echipe au remizat pe Carrow Road, scor 0-0.

În cealaltă semifinală se confruntă Southampton şi West Bromwich Albion, scor 0-0 în tur, pe The Howthorns, returul fiind programat, vineri, 17 mai, de la ora 22:00, pe St.

Mary’s Stadium.

Leeds a terminat sezonul regulat pe locul 3, cu 90 de puncte, la şapte în urma lui Leicester, campioana din Championship, şi la şase distanţă de a doua clasată, Ipswich Town, care au promovat direct, şi a înregistrat o victorie, un rezultat de egalitate şi trei înfrângeri în ultimele cinci etape din campionat.

Echipa lui Daniel Farke a cedat pe final de sezon, având trei înfrângeri în ultimele patru etape, două dintre ele pe teren propriu (0-1 cu Blackburn şi 1-2 cu Southampton), şi doar o victorie în ultimele şapte runde din Championship (4-3 în deplasare cu Middlesbrough).

Leeds, de trei ori campioană a Angliei, ultima oară în 1992, a retrogradat din Premier League în 2023, după trei sezoane consecutive petrecute în primul eşalon (anterior a evoluat zece campionate în divizia secundă).

Norwich a terminat sezonul regulat din Championship pe locul 6, ultimul care asigură participarea la play-off-ul de promovare în Premier League, cu 73 de puncte, iar în ultimele cinci etape din campionat a înregistrat o victorie, trei rezultate de egalitate şi o înfrângere.

Nici echipa lui David Wagner nu a avut un final de sezon tocmai bun, singurul succes din ultimele şase runde fiind cel din deplasarea de la Preston, scor 1-0.

Norwich este la al doilea campionat consecutiv în liga a doua a Angliei, după retrogradarea din 2022, iar în ultimii zece ani a bifat doar trei sezoane în Premier League.

În afara partidei din prima manşă, scor 0-0, Leeds s-a impus în ambele meciuri cu Norwich din sezonul regulat, 3-2 în tur, în deplasare, şi 1-0 în retur, acasă.

Superbet oferă cota 1,60 pentru pronosticul 1: victorie pentru gazde, în timpul regulamentar de 90 de minute, în meciul Leeds – Norwich.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns