Sediu PSD, racordat ilegal la rețeaua publică de apă. Social-democrații se plâng de prețul mare

Spread the love

Un sediu PSD din județul Sibiu este racordat ilegal la rețeaua publică de apă, potrivit Turnul Sfatului.

Operatorul regional a descoperit luni că imobilul unde funcționează o filiala municipală a social-democraților nu are contract pentru furnizarea apei potabile, iar consumul nu a fost contorizat în ultimii ani.

Compania Apa Târnavei Mari, care se ocupă de alimentarea cu apă în nordul județului Sibiu, a constatat că sediul PSD din orașul Mediaș este racordat ilegal la rețea.

Publicația locală Turnul Sfatului notează că social-democrații din zonă au reclamat de mai multe ori că prețul apei este mai mare decât în alte regiuni din România.

Societatea Apa Târnavei Mari vrea să facă o plângere penală împotriva PSD pentru a recupera prejudiciul cauzat prin neplata apei consumate în ultimii ani.

„Ca urmare a campaniei de montare a contoarelor digitale la nivelul municipiului Mediaș, angajații societății Apa Târnavei Mari au derulat periodic o serie de verificări ale instalațiilor de furnizare a apei potabile, atât pe domeniul public cât și pe domeniul privat.

În data de 13.

05.

2024, angajații societății noastre au verificat imobilul situat în Mediaș, Piața Regele Ferdinand nr.

28, constatând că utilizatorul spațiului respectiv folosește apa din rețeaua publică fără a fi contorizat și fără a avea încheiat un contract de furnizare a serviciilor cu Operatorul Regional.

Așa cum este consemnat în Procesul Verbal încheiat la fața locului, cităm: „În urma verificării instalației imobilului situat la adresa menționată am constatat următoarele: instalația de furnizare a apei este în stare de funcționare pentru o baie și o bucătărie, iar consumatorul nu este contorizat”.

Totodată, în Procesul Verbal se menționează că „Organizația Municipală PSD Mediaș nu deține contract de furnizare a apei și ca atare nu se emit facturi de plată a consumului”.

PSD Mediaș a fost somat să se prezinte la sediul societății Apa Târnavei Mari pentru reglementarea situației.

Claudiu Mureșan, numit recent șef al filialei municipale PSD Mediaș, a declarat că nu este la curent cu situația și dă vina pe fosta conducere.

„Eu sunt de câteva luni și încerc să rezolv problemele, inclusiv pe cele administrative.

Din păcate, foștii conducători ai filialei au considerat probabil că sunt neimportant să rezolve problemele administrative ale organizației.

Încă nu știu care sunt situațiile la utilități, la branșamentele de gaz, curent și așa mai departe.

Nu știu dacă situația e așa sau nu, însă în niciun caz nu cred că asta are ca vină conducerea actuală a filialei.

Dacă e așa situația, pentru că, repet, nu am fost înștiințat, dar dacă e așa, atunci probabil că ar trebui să se întrebe cei de la Apa Târnavei Mari câte astfel de situații sunt în oraș, și dacă nu cumva această situație e o consecință a prețului practicat de societate, unul extrem de mare”, a precizat senatorul.

Mureșean a fost ales pe lista USR și are cabinetul de parlamentar în imobilul situat în Piața Regele Ferdinand nr.

28.

El dă vina pe societatea care furnizează apă pentru că nu a făcut verificări până acum la toți consumatorii și arată cu degetul inclusiv spre PSD Sibiu.

„Ei ar trebui să se întrebe cum e posibil ca Apa Târnavei Mari să aibă racordați consumatori la sistemul de apă și să nu aibă nici azi contracte.

Eu sunt în chirie cu biroul meu parlamentar la sediul în care PSD Sibiu este proprietarul spațiului, iar eu plătesc tot ce înseamnă chirie și facturi.

Eu nu știu în acest moment situația, pentru că nu sunt eu cel care administrează clădirea, eu plătesc facturile trimise de PSD Sibiu.

Proprietarul spațiului e PSD Sibiu.

Dar, oricum stau și mă întreb și eu dacă nu cumva cei de la Apa Târnavei ar trebui să explice, nu să judece ei clienții, cum e posibil să existe asta în Mediaș și cine știe unde o mai fi astfel de situații, să nu fie contractate? Pentru ce a făcut la sediu, trebuie să răspundă cei care au fost înainte în partid”, a declarat Mureșan pentru Turnul Sfatului.

În urmă cu două luni, PSD Mediaș a inițiat o petiție publică prin care solicita companiei Apa Târnavei Mari și Consiliului Municipal Mediaș să reducă prețul apei.

Aproape 1.

000 de persoane au semnat petiția.

Potrivit informațiilor furnizate de operatorul regional, de la începutul anului, tariful pentru apă potabilă este de 7,99 de lei/mc, iar pentru canalizare 7,17 lei/mc (exclusiv TVA de 9%).

Lasă un răspuns