LIVE Război în Ucraina – ziua 812: Forțele aeriene ruse au respins un atac aerian „masiv” asupra Sevastopolului, 10 rachete ATACMS au fost „doborâte” / Explozii la un depozit de combustibil din Rusia

Spread the love

Armata ucraineană a anunțat marți seară că trupele sale s-au retras pe noi poziții în două zone din nordul regiunii Harkov, unde Moscova presează o ofensivă, și a avertizat asupra unei acumulări de forțe rusești în nord, în apropiere de regiunea Sumî.

Oficiali ruși au anunțat miercuri dimineață mai multe lovituri ucrainene atât în Rusia, cât și în peninsula Crimeea, anexată ilegal de Rusia în 2014.

10:21Moscova a respins miercuri dimineață un atac cu dronă ucraineană asupra regiunii Tatarstan, a declarat ministerul rus apărării, spunând că apărarea antiaeriană a distrus un vehicul aerian fără pilot, conform Reuters.

Atacul a avut loc în jurul orei 07.

30, ora Moscovei, a spus ministerul.

09:51SUA iau în considerare să trimită încă un sistem Patriot Ucrainei pentru a ajuta la respingerea atacurilor aeriene rusești, potrivit unor surse citate de Bloomberg, relatează The Kyiv Independent.

vrea săWashington vrea să trimită o singură baterie și radare, iar costul va fi acoperit probabil de pachetul de 61 de miliarde aprobat recent de Congresul american.

Kievul a cerut insistent aliaților săi să trimită sisteme de apărare aeriană, după ce Rusia a intensificat atacurile asupra populației civile și infracturii energetice.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că este nevoie de 25 de sisteme Patriot sau echivalentul lor pentru a proteja întreaga Ucraină.

09:33Restricții temporare de au fost impuse la airoporturile rusești Kazan și Nizhnekamsk, a anunțat agenția rusă de stat pentru aviație civilă Rosaviatsia, relatează Reuters.

07:59Ministerul rus al Apărării a declarat miercuri că forțele sale aeriene au distrus 10 rachete cu rază lungă de acțiune, cunoscute sub numele de ATACMS, pe care armata ucraineană le-a lansat peste noapte spre Crimeea, transmite Reuters.

Nouă drone de atac au fost distruse deasupra regiunii Belgorod, a precizat ministerul pe Telegram.

Acesta a adăugat că cinci drone de atac au fost, de asemenea, distruse deasupra regiunii ruse Kursk și trei deasupra regiunii Briansk.

07:21Două explozii la un depozit de combustibil din regiunea Rostov, în sudul Rusiei, au fost rezultatul unui atac cu drone, a declarat miercuri guvernatorul acesteia, Vasili Golubev, informează Reuters.

Nu au existat răniți și nici incendii în urma atacului, a scris Golubev pe Telegram.

Forțele aeriene ruse au respins un atac aerian „masiv” al Ucrainei asupra Sevastopolului, deși resturi de la o rachetă au căzut într-o zonă rezidențială, a declarat miercuri guvernatorul instalat de Rusia în portul Crimeea, Mihail Razvozhayev, notează Reuters.

Potrivit informațiilor preliminare, nimeni nu a fost rănit, a declarat Razvozhayev pe canalul său de mesagerie Telegram.

El a adăugat că „mai multe obiecte aeriene” au fost distruse de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei deasupra Mării Negre în cursul nopții.

Nu se cunoaște amploarea atacului și a pagubelor.

Reuters precizează că nu a putut verifica independent informațiile furnizate de oficialul rus.

Separat, guvernatorul regiunii Belgorod, în sud-vestul Rusiei, la granița cu Ucraina, a declarat că două persoane au fost rănite acolo într-un nou atac al Kievului, care a avariat, de asemenea, o linie electrică, mai multe case și mașini.

Atacurile Ucrainei asupra Belgorodului, care se află vizavi de regiunea Harkov, unde forțele rusești avansează, s-au intensificat în ultimele săptămâni și, potrivit Rusiei, sunt din ce în ce mai mortale.

–––––

Lasă un răspuns