Iordania a dejucat un complot susţinut de Iran pentru a destabiliza ţara – surse

Spread the love

Iordania a dejucat un complot susţinut de Iran pentru a destabiliza ţara – surse Iordania a dejucat un complot condus de Iran pentru a introduce arme în regatul aliat al SUA spre a-i ajuta pe opozanţii monarhiei să comită acte de sabotaj.

Armele au fost trimise de miliţiile susţinute de Iran în Siria către o celulă a Frăţiei Musulmane din Iordania care are legături cu aripa militară a grupării palestiniene Hamas, au declarat două surse iordaniene pentru Reuters.

Armele au fost confiscate după ce membrii celulei, cetăţeni iordanieni de origine palestiniană, au fost arestaţi la sfârşitul lunii martie.

Vezi mai multe articole din categoria externe Cele două surse iordaniene, care au solicitat anonimatul pentru a discuta chestiuni de securitate, au refuzat să spună ce acte de sabotaj ar fi fost planificate, citând investigaţii în curs de desfăşurare şi operaţiuni secrete.

Scopul complotului a fost destabilizarea Iordaniei, ţară care găzduieşte o bază militară americană şi are graniţe comune cu Israelul, precum şi cu Siria şi Irak, ambele cu miliţii susţinute de Iran.

Sursele nu au precizat ce arme au fost confiscate.

   

Lasă un răspuns