Fraudă de 8 milioane de euro cu echipamente medicale în timpul pandemiei. Anchetă a Parchetului European la București

Spread the love

O anchetă derulată de Parchetul European la București vizează o fraudă de 8 milioane de euro din bani europeni, prin manipularea achizițiilor de echipamente medicale în timpul pandemiei de COVID-19.

Parchetul European (EPPO) a anunțat că marți au fost făcute cinci percheziții în capitala României, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 8 milioane de euro care implică fonduri UE pentru achiziționarea de echipamente medicale în timpul pandemiei de COVID-19.

Potrivit sursei citate, în perioada 2020-2022 s-a constituit o rețea infracțională pentru manipularea achizițiilor publice de măști de protecție, dezinfectanți și alte echipamente medicale pentru spitale, școli și alte instituții ale statului.

Astfel, furnizorii acestor echipamente medicale erau prestabiliți.

Trei persoane cercetate în acest caz au fost duse la biroul EPPO din București pentru a fi informate că au calitatea de suspecți.

Furnizarea de echipamente medicale a fost finanțată prin programul Asistența de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei (REACT-EU).

Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi estimează, din cercetările făcute până acum, că prejudiciul depășește 8 milioane de euro, iar ancheta este în desfășurare pentru a stabili amploarea infracțiunilor și prejudiciul financiar global cauzat.

Lasă un răspuns