Vladimir Putin va vizita China în această săptămână. Este prima deplasare externă a preşedintelui rus de la învestirea în noul mandat

Spread the love

Vladimir Putin va vizita China în această săptămână.

Este prima deplasare externă a preşedintelui rus de la învestirea în noul mandat Vladimir Putin va vizita China în această săptămână, relatează agenţia de ştiri TASS, citată de Sky News.

Vizita va avea loc la Beijing, la invitaţia omologului său chinez, Xi Jinping, în perioada 16-17 mai.

De asemenea, este programată şi o vizită în provincia Harbin din nord-estul Chinei.

Călătoria este prima sa deplasare în străinătate de la învestirea sa pentru un nou mandat de preşedinte, marcând a doua sa deplasare în această ţară în puţin peste şase luni, notează POLITICO.

Ultima vizită oficială în China a preşedintelui Vladimir Putin a avut loc în octombrie 2023.

Vezi mai multe articole din categoria externe Relaţiile dintre Moscova şi Beijing s-au menţinut strânse inclusiv după invazia Rusiei în Ucraina.

Moscova a apelat la Beijing ca la un colac de salvare economic vital în urma sancţiunilor impuse de Occident din cauza invaziei, China exportând materiale care au permis Rusiei să îşi refacă baza industrială de apărare.

În luna aprilie, SUA a acuzat China că susţine efortul de război al Rusiei pe câmpul de luptă din Ucraina, furnizând, printre altele, tehnologie pentru drone şi rachete.

  

Lasă un răspuns