Premier League: Tottenham vs Manchester City – „Cetăţenii”, spre al patrulea titlu consecutiv!

Spread the love

Tottenham – Manchester City, meci restant contând pentru etapa a 34-a din campionatul Angliei, este programat, marţi, 14 mai, de la ora 22:00, la Londra, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 1, Orange Sport 1 şi Prima Sport 2.

Tottenham, tot mai departe de poziţiile de Champions League, şi Manchester City, aflată în lupta pentru al patrulea titlu de campioană consecutiv, se întâlnesc într-o restanţă a etapei a 34-a din Premier League.

Tottenham este pe locul 5, cu 63 de puncte după 36 de meciuri, la patru în urma lui Aston Villa şi cu şase peste Newcastle (care au disputat tot 36 de partide), şi vine după o victorie pe teren propriu, scor 2-1 cu Burnley, succes care a pus capăt unei serii de patru înfrângeri consecutive înregistrate în campionat.

În partidele disputate pe teren propriu în actuala ediţie din Premier League, echipa lui Ange Postecoglou a bifat 13 succese şi cinci eşecuri, iar cel mai bun marcator al londonezilor în campionat este Heung-Min Son, cu 17 goluri.

Radu Drăguşin, internaţionalul român al lui Tottenham, a evoluat din nou pentru echipa sa în etapa precedentă (a jucat 15 minute), după şase meciuri la rând în care a rămas pe banca de rezerve (a ajuns la şapte prezenţe în Premier League, din care două ca titular şi integralist, cu un total de 244 de minute).

Manchester City ocupă locul 2, cu 85 de puncte după 36 de meciuri, cu unul singur sub liderul Arsenal (care a disputat, însă, 37 de partide), şi vine după şapte victorii consecutive în campionat (în care a marcat 28 de goluri, o medie de patru pe etapă), iar în runda precedentă a câştigat în deplasare, scor 4-0 cu FulhamÎn acest interval, echipa lui Pep Guardiola a trecut de Chelsea în semifinalele din FA Cup (Cupa Angliei), 1-0 pe teren propriu, şi va juca finala la Londra, pe Wembley, cu Manchester United, pe 25 mai 2024.

„Cetăţenii” au înregistrat 13 succese, două remize şi trei eşecuri în partidele disputate în deplasare în acest campionat, iar golgheterul echipei şi al competiţiei este Erling Haaland, cu 25 de reuşite în Premier League.

De menţionat că Manchester City este neînvinsă în ultimele 21 de etape, înregistrând 17 victorii şi patru rezultate de egalitate (a suferit ultima înfrângere pe 6 decembrie 2023, în deplasare, scor 0-1 cu Aston Villa)!În partida din tur, disputat pe 23 decembrie 2023, Manchester City şi Tottenham au remizat pe Etihad Stadium, scor 3-3, după golurile marcate de Son (9a), Foden (31) şi Grealish (81), respectiv, Son (6), Lo Celso (69) şi Kulusevski (90); ultima confruntare directă a avut loc pe 26 ianuarie 2024, în 16-imile de finală din FA Cup (Cupa Angliei), Tottenham – Manchester City 0-1.

Superbet oferă cota 1,38 pentru pronosticul 2: victorie pentru oaspeţi în meciul Tottenham – Manchester City.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns