Nikolai Patruşev, numit de Putin consilier la Kremlin, după ce fusese demis de la șefia Consiliului de Securitate

Spread the love

Adept al liniei dure a Kremlinului și aliat vechi al lui Vladimir Putin, Nikolai Patruşev va rămâne în apropierea președintelui, după ce fusese înlocuit de Serghei Șoigu la șefia Consiliului de Securitate, scrie Reuters.

Președintele rus Vladimir Putin l-a numit pe Nikolai Patrușev în funcția de consilier la Kremlin.

Tot consilier a fost numit și un alt vechi aliat și gardă de corp, Alexei Diumin, în timp ce consilierul economic al lui Putin, Maxim Oreșkin, a fost numit adjunct al șefului de cabinet, a anunțat marți Kremlinul.

Putin l-a lăsat pe Anton Vaino în funcția de șef al cabinetului, alături de Alexei Gromov și Serghei Kiriienko ca prim-adjuncți.

Dmitri Peskov rămâne în funcția de secretar de presă.

Patrușev fusese mutat din funcția de secretar al Consiliului de Securitate pentru a-i face loc lui Serghei Șoigu, care a fost la rândul lui înlocuit din funcția de ministru al apărării.

Plasarea lui Șoigu în funcția de secretar al Consiliului de Securitate este în concordanță cu strategia obișnuită a lui Putin de a marginaliza discret oficialii din domeniul securității, acordându-le roluri periferice, în loc unei demiteri pur și simplu.

Numirea lui, a observat analista Stanovaia, semnifică însă în același timp că importanța reală a acestui organism în ierarhia statului ar putea să nu fie atât de mare pe cât presupun de obicei observatorii.

Lasă un răspuns