Legea care îi lasă fără carnet pentru 10 ani pe șoferii prinși băuți la volan a fost adoptată de parlament

Spread the love

Parlamentul a adoptat marți proiectul de lege care prevede că şoferii prinşi băuţi sau drogaţi la volan vor rămâne 10 ani fără permis auto.

„Practic, din momentul promulgării şi intrării în vigoare, oricine este depistat în trafic, la volan, conducând sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, va primi, pe lângă condamnare şi interdicţia de a mai conduce un vehicul până la 10 ani”, a explicat marți senatorul Robert Cazanciuc, inițiatorul proiectului legislativ.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege are ca obiect reglementarea unor acte normative din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în scopul îmbunătăţirii cadrului normativ din domeniul prevenirii şi combaterii traficului si consumului ilicit de droguri şi alte substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

„10 ani fără permis auto pentru cei care sunt prinşi băuţi sau drogaţi la volan.

Iniţiativa mea legislativă a primit, astăzi, votul final la Camera Deputaţilor, fiind adoptată cu unanimitate, respectiv 256 de voturi pentru’”, a anunțat el.

Camera Deputaților era camera decizională pentru acest proiect de lege, care a fost aprobat în decembrie anul trecut de Senat.

Proiectul a fost depus în luna septembrie a anului trecut în parlament.

„După #LegeaAnastasia, a venit, iată, ținându-mi promisiunea, modificarea legislativă prin care șoferii prinși cu alcoolemie mai mare de 0,8/mie sau drogați nu mai pot redobândi permisul în decurs de până la 10 ani”, a mai transmis miercuri senatorul PSD.

Legea va merge acum la promulgare la președintele Iohannis.

Ea poate fi consultată integral pe site-ul Camerei Deputaților.

Lasă un răspuns