Ciolacu a vorbit cu Iohannis despre trimiterea unui sistem Patriot în Ucraina: Nu avem păreri când vorbim de apărarea națională. O decizie se va lua în CSAT

Spread the love

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți la Brașov că a discutat cu președintele Klaus Iohannis cu privire la posibilitatea trimiterii unui sistem patriot în Ucraina, dar a evitat să spună care este poziția sa pe acest subiect.

„Este o decizie care se ia în CSAT.

Aici nu avem păreri când vorbim de apărarea națională”, a declarat Ciolacu.

Premierul a făcut aceste declarații referitoare la sistemul Patriot la finalul ședinței de Guvern care a avut loc marți în Brașov.

Premierul a precizat că a avut această dicuție cu Iohannis „în aceste zile”.

Întrebat care este poziția sa pe această tema, Ciolacu a spus: „Vă repet.

Este o decizie care se ia în CSAT.

Aici nu avem păreri când vorbim de apărarea națională”.

În plus, Ciolacu a precizat că nu ar fi declarat că ministrul Apărării are „rețineri mari”, ci doar că are „rețineri” ca România să dea Ucrainei un sistem de apărare Patriot.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat duminică la Antena 3 că ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, are reţineri mari ca România să dea Ucrainei un sistem de apărare Patriot, menţionând că nu a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis pe această temă şi că decizia va fi luată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

El a spus că decizia va fi luată în CSAT, împreună cu preşedintele României.

„Sunt ferm convins că vom lua decizia cea mai înţeleaptă în ceea ce priveşte România, în primul rând bun”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis s-a declarat „deschis discuțiilor” ca România să ofere Ucrainei un sistem de apărare antiaeriană Patriot, el făcând aceste declarații în 7 mai, la Casa Albă, după o întâlnire cu președintele american Joe Biden.

Iohannis a spus anterior că, la întâlnirea cu președintele american, i-a transmis că România va continua să sprijine Ucraina atât timp cât va fi necesar.

Germania a promis o baterie Patriot suplimentară, în timp ce Spania a declarat că va livra rachete antiaeriene Patriot.

Alte țări europene, inclusiv Grecia, Țările de Jos, Polonia și Suedia au, de asemenea, sisteme Patriot.

Lasă un răspuns