Premier League: Aston Villa vs Liverpool – Miză doar pentru gazde

Spread the love

Aston Villa – Liverpool, meci contând pentru etapa a 37-a din campionatul Angliei, este programat, luni, 13 mai, de la ora 22:00, pe Villa Park din Birmingham, şi va fi transmis în direct de Digi Sport 2, Orange Sport 2 şi Prima Sport 2.

Aston Villa are nevoie de o victorie în faţa lui Liverpool, pentru a-şi asigura şi ea prezenţa în viitoarea ediţie din Champions League, în partida care încheie etapa a 37-a din Premier League.

Aston Villa ocupă locul 4, cu 67 de puncte, cu patru mai multe decât Tottenham, care este pe 5 şi care mai are o restanţă, şi vine după două victorii, două rezultate de egalitate şi o înfrângere înregistrate în ultimele cinci meciuri din campionat, iar în etapa precedentă a pierdut în deplasare, în faţa lui Brighton, scor 0-1.

În acest interval, „leii” au trecut de Lille în sferturile de finală din Conference League, 2-1 (a) şi 1-2 după 90 şi, respectiv, 120 de minute, 4-3 după penalty-uri (d), dar au fost eliminaţi în semifinalele competiţiei de Olympiakos, 2-4 (a) şi 0-2 (d).

Echipa lui Unai Emery va juca în etapa a 38-a, ultima, pe terenul celor de la Crystal Palace (duminică 19 mai), în timp ce Tottenham, principala contracandidată la locul 4, ultimul care permite accesul în Liga Campionilor, mai are o restanţă cu Manchester City, acasă (marţi 14 mai), după care o va întâlni în deplasare pe Sheffield United, echipă deja retrogradată în Championship (duminică 19 mai).

În partidele disputate pe teren propriu în acest campionat, Aston Villa a bifat 12 succese, trei remize şi trei eşecuri, iar golgheterul echipei este Ollie Watkins, cu 19 reuşite în Premier League.

Liverpool are 78 de puncte şi este pe locul 3, pe care, cel mai probabil, va şi termina sezonul, indiferent de rezultatele din ultimele două runde, şi vine după două victorii, un rezultat de egalitate şi două înfrângeri înregistrate în ultimele cinci etape din Premier League, iar în cea mai recentă s-a impus acasă în faţa lui Tottenham, scor 4-2.

În acestă perioadă, echipa lui Jurgen Klopp a fost eliminată în sferturile de finală din Europa League, 0-3 (a) şi 1-0 (d) cu Atalanta.

În meciurile disputate în deplasare în acest sezon intern, Liverpool a înregistrat nouă succese, şase remize şi trei eşecuri, iar cel mai bun marcator al „cormoranilor” în campionat este Mohamed Salah, cu 18 goluri.

În partida din tur, disputată pe 23 septembrie 2023, Liverpool s-a impus pe Anfield în faţa celor de la Aston Villa cu 3-0, după golurile marcate de Szoboszlai (3), Cash (22a) şi Salah (55).

Superbet oferă cota 1,40 pentru pronosticul GG: ambele echipe să marcheze în meciul Aston Villa – Liverpool.

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol

Lasă un răspuns