Olimpicii la Matematică au primit un album cu discursul lui Dumitru Buzatu, fost șef al CJ Vaslui care este judecat pentru luare de mită

Spread the love

Elevii prezenți la Olimpiada Națională de Matematică pentru clasele a V-a și a VI-a, desfășurată în perioada 9-12 mai la Vaslui, au primit, la festivitatea de premiere, un album care conține un text semnat de fostul președinte al Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, semnalează publicația locală Vremea Nouă.

Discursul, însoțit de fotografia lui Dumitru Buzatu, apare în primele pagini ale albumului, care conține informații și articole despre obiectivele turistice din județul Vaslui.

„Operele personalităților și resursele turistice ale județului nostru nu sunt foarte bine cunoscute și puse în valoare.

De aceea, ne propunem să scoatem în evidență diversitatea oportunităților existente în județul nostru, în ideea de a îmbunătăți viața oamenilor de aici, care sunt destul de săraci”, scrie în textul fostului șef PSD al CJ Vaslui.

Punga cu albumul, plus câteva cărți poștale cu imagini din Vaslui, a fost oferită de reprezentanți ai Consiliului Județean, atât elevilor, cât și profesorilor însoțitori.

Potrivit presei locale, albumele sunt tipărite înainte de pandemie și sunt oferite la diverse evenimente ale instituției.

Copiii participanți la Olimpiadă au mai primit de la Inspectoratul Școlar și sponsori câte o geantă de laptop și produse promoționale cu însemnele olimpiadei: pad, pixuri și mape.

192 de olimpici din clasele V-VI au fost prezenți în weekend la Vaslui.

Dumitru Buzatu a fost suspendat din funcția de președinte al Consiliului Județean Vaslui, din luna septembrie, după ce a fost prinsîn flagrant de DNA când lua mită o geantă cu 1,25 de milioane de lei, de la omul de afaceri Emil Savin.

El a fost atunci arestat preventiv, iar în 15 aprilie judecătorii au decis plasarea lui în arest la domiciliu, măsură prelungită de instanță cu încă 30 de zile, vineri, 10 mai.

Pe 15 decembrie 2023, dosarul în care este judecat de luare de mită a fost trimis în judecată.

Acesta se află pe rolul Tribunalului Vaslui, în etapa camerei preliminare, în cadrul căreia se judecă excepțiile invocate de avocați.

Pe 29 aprilie, judecătorul i-a dat un prim câștig de cauză lui Dumitru Buzatu, hotărând excluderea din dosar a mai multor înregistrări efectuate de martorii denunțători.

Decizia venea la o lună distanță de la pledoariile avocaților care contestau punerea sub acuzare a lui Dumitru Buzatu.

Lasă un răspuns