Melinda Gates părăsește fundația filantropică pe care a înființat-o împreună cu Bill Gates

Spread the love

Melinda Gates, care a prezidat una dintre cele mai influente fundații filantropice din lume, a anunțat luni că părăsește organizația pe care a fondat-o împreună cu fostul ei soț Bill Gates, potrivit AFP.

Doamna Gates a declarat pe X că este „extrem de mândră” de activitatea Fundației Bill și Melinda Gates, înființată de cuplu în anul 2000.

Ultima ei zi în cadrul organizației, care se ocupă în special de sănătate și de reducerea sărăciei, va fi pe 7 iunie.

Fundația este unul dintre principalii donatori ai Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și exercită o influență considerabilă asupra politicilor din țările în curs de dezvoltare, în special în domeniile sănătății și educației.

Printre altele, activitatea sa a contribuit la reducerea mortalității cauzate de malarie și de alte boli infecțioase.

Bill și Melinda Gates și-au anunțat intenția de a divorța în mai 2021, după 27 de ani de căsătorie.

Fundația a precizat la momentul respectiv că vor rămâne copreședinți ai organizației.

„A sosit momentul să mă lansez în următorul capitol al filantropiei mele”, a explicat ea, adăugând că va avea la dispoziție 12,5 miliarde de dolari pentru a se dedica „femeilor și familiilor”.

„Acesta este un moment critic pentru femeile și fetele din Statele Unite și din întreaga lume, iar cei care luptă pentru a proteja și promova egalitatea au nevoie urgentă de sprijin”, a adăugat ea.

La rândul său, Bill Gates a salutat „contribuțiile esențiale” ale soției sale la fundație.

„Îmi pare rău să o văd pe Melinda plecând, dar sunt sigur că va avea un impact uriaș în viitoarea sa activitate filantropică”, a declarat el pe X, adăugând că rămâne „pe deplin angajat” față de fundație.

În urma plecării Melindei, organizația va fi redenumită Fundația Gates, potrivit directorului executiv al acesteia, Mark Suzman.

Lasă un răspuns