Mega-afacerea livratului de colete la lockere. Detalii puțin știute despre dulapurile smart de la colțul străzii tale

Spread the love

De farmacii, bănci și săli de păcănele ne împiedicăm la fiecare pas.

Mai nou, în drumul spre casă trecem pe lângă cel puțin un dulap inteligent, iar când facem cumpărături online și avem de ales între curier sau locker, ne uităm rapid pe hartă și-l alegem cel mai apropiat, care poate fi la două minute de bloc sau de birou.

Nu sunt easybox-uri doar în marile orașe, ci și în comune cu peste 5.

000 de locuitori, precum în Band, județul Mureș.

Avantajele sunt că nu mai stăm să așteptăm curierul, nu mai suntem deranjați în ședințe pentru codul PIN și nici nu mai trebuie să rugăm vecina de la doi să ne preia coletul.

Când mergem la easybox să ridicăm comanda, pe ecran ne apare mesajul în care ni se spune că prin alegerea acestei variante am generat cu peste 90% mai puține emisii CO2 pentru coletul livrat.

Vinzi ceva? E la fel de ușor să trimiți un colet în țară și nu mai trebuie să bați drumul până la Poștă pentru asta.

O influență a acestui nou mod de shopping a avut-o și pandemia, odată cu creșterea e-commerce, care a accelerat o piață ce de-abia mijea în urmă cu cinci ani.

Efectele s-au văzut la toți jucătorii din piață: companii de curierat, retaileri și chiar și pentru cei care au văzut dinamica și s-au reorientat spre această nouă piață.

Piața dulapurilor inteligente la nivel mondial a fost estimată anul trecut la peste 900 de milioane de dolari.

Studiile arată că pragul de un miliard de dolari va fi depășit anul acesta, iar în 2032 va trece de 2,5 miliarde de dolari.

Citește mai mult pe Panorama.

ro

Lasă un răspuns