Iordania lansează exerciţiul militar „Eager Lion”. Printre ţările participante se numără şi România

Spread the love

Laura Buciu Laura Buciu Armata iordaniană a anunţat duminică lansarea exerciţiului militar „Eager Lion”, la care sunt reprezentate forţe terestre, navale şi aeriene din 33 de ţări, printre care Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie, scrie publicaţia Arham online.

Iordania lansează exerciţiul militar „Eager Lion”.

Printre ţările participante se numără şi România Exerciţiile, care se vor încheia pe 23 mai, includ antrenamente antiteroriste şi de apărare aeriană, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei, colonelul Mustafa al-Hiyari, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că „Eager Lion” este menit să ajute la combaterea „organizaţiilor teroriste” şi să răspundă la „proliferarea dronelor şi a armelor biologice, chimice şi nucleare de distrugere în masă”, precum şi la dezastre majore.

Vezi mai multe articole din categoria externe Participă forţe din „10 ţări arabe şi 22 de ţări străine, pe lângă Iordania”, a precizat Hiyari, cu scopul de „a face faţă ameninţărilor emergente şi transfrontaliere ale acestei epoci”.

Exerciţiul, „cel mai mare” de la prima ediţie „Eager Lion” din 2011, potrivit lui Hiyari, are loc într-un moment de creştere a tensiunilor regionale, în contextul în care războiul israelian face ravagii în Fâşia Gaza.

Dar purtătorul de cuvânt a declarat că „aceste exerciţii nu au nimic de-a face cu evoluţiile regionale”.

El nu a precizat numărul de trupe participante.

Printre ţările participante se numără Polonia, Norvegia, România, Japonia şi Australia, alături de mai multe state arabe, potrivit AFP.

La precedentul exerciţiu „Eager Lion”, din septembrie 2022, au participat aproximativ 2.

200 de soldaţi iordanieni, 1.

700 din Statele Unite şi un total de alţi 400 din alte 27 de ţări.

 

Lasă un răspuns