Gafă de zile mari! Maghiar condamnat pentru o fraudă fiscală de 11,5 milioane de euro, prins în stațiunea croată Vir după ce s-a dat de gol pe rețelele sociale.

Spread the love

  Un bărbat condamnat definitiv în Ungaria pentru o fraudă fiscală în valoare de 4,5 miliarde de forinţi (11,5 milioane de euro) a fost prins de autorităţile croate pe insula Vir.

 Poliţiştii din Croaţia l-au prins pe bărbatul în vârstă de 45 de ani pe stradă, în urma unei operaţiuni organizate efectuate la cererea colegilor maghiari care îl căutau, asupra extrădării urmând să decidă o instanţă croată, în următoarele zile, potrivit poliției din Ungaria.

 Polițiștii maghiari au prins urma bărbatului condamnat, după ce acesta a postat conţinut pe mai multe platforme de socializare.

 „În una dintre acestea, bărbatul se afla pe mare, la manşa unei nave, şi încuraja pe toată lumea ca în loc de închisoare să se bucure de viaţă.

Într-o altă postare, acesta a făcut să pară că ar fi internat într-o clinică din oraşul maghiar Pécs, unde poliţiştii în uniformă care se aflau în apropierea sa nu îl recunoşteau”, potrivit Poliției din Ungaria.

 Administraţia Naţională Fiscală şi Vamală a Ungariei a trimis bărbatul în judecată pentru fraudă fiscală săvârşită sub formă de crimă organizată, arată agenția maghiară de presă MTI.

 Mai târziu, Tribunalul din Pécs l-a condamnat la 6 ani de închisoare pentru că organizaţia sa criminală a cauzat bugetului de stat o pierdere financiară de aproape 4,5 miliarde de forinţi (11,5 milioane de euro).

După o vreme, bărbatul a dispărut pentru a scăpa de pedeapsă, astfel că împotriva sa a fost emis un mandat național de arestare, iar în 12 iulie 2023, un mandat de arestare european.

Bărbatul condamnat pentru fraudă discală a fost arestat în 6 mai, potrivit sursei citate.

 Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns