Forţele israeliene pătrund în Gaza dinspre nord şi sud

Spread the love

Forţele israeliene pătrund în Gaza dinspre nord şi sud Forţele israeliene au pătruns luni în nordul Fâşiei Gaza pentru a recuceri o zonă în care au pretins că au anihilat Hamas în urmă cu câteva luni, în timp ce în sud tancuri şi trupe au înaintat către Rafah.

Unele dintre cele mai intense lupte din ultimele săptămâni dintre trupele israeliene şi gruparea Hamas se desfăşoară atât în nordul, cât şi în sudul Fâşiei Gaza.

Operaţiunile israeliene din Rafah, care se învecinează cu Egiptul, au închis un punct de trecere principal pentru ajutoare, ceea ce, potrivit grupurilor umanitare, agravează o situaţie care oricum era complicată, notează Reuters.

Vezi mai multe articole din categoria externe Sute de mii de oameni sunt forţaţi să fugă din nou din calea războiului după ce aproximativ jumătate din populaţia din Gaza s-a refugiat în Rafah după ce a fost împinsă spre sud de luptele din alte zone ale Fâşiei.

Luni, autorităţile sanitare din Gaza au făcut apel la presiuni internaţionale asupra Israelului spre a debloca accesul în Gaza la graniţa sudică pentru a permite intrarea ajutoarelor umanitare şi a medicamentelor.

 

Lasă un răspuns