Cea mai mare greșeală a iubitorilor de cafea atunci când renunță la cofeină

Spread the love

  Experții avertizează că abstinența bruscă poate fi o experiență neplăcută, cu simptome precum oboseală, dureri de cap, iritabilitate și dificultăți de concentrare.

 Indiferent dacă renunțați complet la cofeină sau doar o reduceți, este încurajată o abordare structurată, pe etape, pentru a renunța la dependență.

Oricine consumă multă cofeină știe că pentru a ne menține treji la o ședință sau pentru a ne motiva să ieșim din pat într-o dimineață ploioasă de marți, consumul excesiv de cofeină poate da senzație de somnolență sau de anxietate, ceea ce este exact opusul efectului scontat, conform The Focus.

Totuși, sfaturile experților sugerează că abstinența totală poate să nu fie calea de urmat atunci când trebuie să renunțăm la cofeină sau să reducem consumul de cofeină.

Cu mai multe alternative la cafea disponibile pe piață decât oricând, oamenii caută din ce în ce mai mult modalități de a o înlocui.

Un studiu recent a identificat trei greșeli comune pe care le fac oamenii atunci când renunță la cofeină.

 Cofeina este adesea folosită pentru a rezolva problemele legate de somnolență.

Așadar, pentru a reproduce acest beneficiu, încercați să faceți exerciții fizice regulate, poate chiar la prima oră a dimineții, pentru a produce endorfine pozitive.

Alergarea vă poate ajuta să fiți mai prezenți și mai treji.

În loc să decideți pur și simplu să renunțați la tot ce înseamnă cofeină într-o zi, încercați să planificați din timp și să vă gândiți la momentul în care ați dori să vă atingeți obiectivele.

Concentrându-vă pe reducerea dependenței zi de zi, lucrurile devin mult mai ușor de gestionat.

Mai exact, nu vă aruncați pur și simplu în abstinență totală.

Stabiliți  obiective clare și planificați o reducere treptată a consumului de cafea.

Rămâneți hidratat.

Ca majoritatea problemelor legate de sănătate, hidratarea este esențială.

Rămânând hidratat, veți fi mai treaz – și, prin urmare, mai puțin predispus să vă bazați pe acel impuls indus de cofeină pentru a vă ajuta să treceți peste zi.

Citiți monitorulcj.

ro și pe Google NewsCITEȘTE ȘI:Copyright 2021 monitorulcj.

ro

Lasă un răspuns