Vasile Bănescu, despre câștigătorul Eurovision 2024: „Victoria lui Nimeni (Nemo), una zdrobitoare asupra firescului, una insultătoare la adresa muzicii”

Spread the love

Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a criticat în termeni duri victoria artistului elvețian Nemo la Eurovision 2024, afirmând că este o insultă pentru muzică, care „zdrobește firescul” și „extermină buna-cuviință și bunul simț”.

Elveția a câștigat finala Eurovision 2024 , care s-a desfășurat sâmbătă seara la Malmo Arena, Suedia pe un fundal tensionat de protestele pro-palestiniene și față de participarea Israelului la concurs.

Victoria lui Nemo este o premieră în istoria concursului, fiind prima persoană non-binară care ia acasă trofeul de sticlă.

Nemo, în vârstă de 24 de ani, care folosește pronumele ei, a triumfat la ediția cu numărul 68 a Eurovision cu piesa „The Code”, care vorbește despre călătoria către înțelegerea și acceptarea identității non-binare.

Vasile Bănescu a declarat despre piesa câștigătoare că este „destinația oricărei sminteli ideologice”.

Purtătorul de cuvînt al BOR a evocat în acest context și un fragment din cartea „Partea Diavolului”, a lui Denis de Rougemont, un volum „despre cel care truchează realitatea și malformează grotesc ordinea naturală”.

Lasă un răspuns